Šie močiutės riestainiai primena vaikystę – išsikepkite ir jūs

Vartydama receptų užrašus, kuriuos saugau nuo vaikystės, netikėtai aptikau seną gerą ir jau pamirštą riestainėlių receptą, kurį man padiktavo močiutė. 

 Cukruoti riestainiai.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Cukruoti riestainiai.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė

Dec 22, 2018, 1:23 PM, atnaujinta Dec 18, 2022, 8:53 PM

Man jie žadina vien tik gerus prisiminimus: iškart pakvimpa vaikyste ir cukrumi nubarstytais riestainiais su pieno ar arbatos stikline. 

Receptas paprastutis, produktai nebrangūs, o riestainėliai labai gardūs. Puikiai tiks ir šventėms!

Trapūs cukruoti riestainiai

Reikės:

  • 230 g sviesto,
  • 3 stiklinių miltų 
  • 1 stiklinės cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių
  • vanilinio cukraus 

Kaip gaminti

Sviestą ištrinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite. 

Per sietelį berkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir suminkykite tešlą. Suvyniokite jį į plėvelę ir palaikykite šaldytuve. 

Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių.

Išimkite tešlą iš šaldytuvo, padalinkite mažesniais gabalėliais, padarykite volelius ir formuokite riestainius. 

Vieną pusę pamirkykite cukruje ir guldykite riestainius ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.

Kepkite apie 15 minučių, kol vos vos paruduos, tačiau neperkepkite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.