Troškinys yra vienas tų patiekalų kuriuos gaminu, kai neturiu pakankamai laisvo laiko gaminimui, o pietus vis tiek reikia paruošti.
Kiekvieną kartą stengiuosi naudoti vis kitus produktus, kad savo mityboje naudočiau įvairesnius produktus. Būtent dėl to šį kartą pasirinkau kiaulieną.
Pagal šį receptą pagaminta mėsa buvo itin minkšta, o medus jai suteikė papildomo švelnumo.
Kiaulienos troškinys su medumi
Reikalingi produktai:
- 100 g džiovintų abrikosų,
- 600 ml vištienos sultinio,
- 2 česnako skiltelės,
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus,
- 800 g kiaulienos mentės,
- 2 v. š. skysto medaus,
- 1 didelis svogūnas,
- 1 poras,
- 3 saliero stiebai,
- 1 v. š. malto kumino,
- 1 v. š. tarkuoto imbiero,
- druskos,
- juodųjų pipirų,
- čiobrelių šakelių,
- 50 g pistacijų.
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitiname iki 160 °C.
Abrikosus suberiame į dubenį, užpilame karštu sultiniu ir leidžiame brinkti 30 minučių. Suberiame česnaką ir viską sumalame smulkintuvu iki vientisos masės.
Puode įkaitiname aliejų ir sudedame kubeliais pjaustytą kiaulienos mentę. Maišydami kepiname tol, kol mėsa lengvai apkeps iš visų pusių. Supilame medų ir dar šiek tiek maišydami pakepiname.
Į puodą suberiame smulkintus svogūnus, porą ir stambiai pjaustytą salierą.
Pakepinus keletą minučių, suberiame prieskonius, imbierą, ir kepiname dar porą minučių. Supilame abrikosų piurė kartu su smulkintomis pistacijomis, uždengiame puodą ir troškiname apie 30 minučių arba kol kiauliena suminkštės.
Receptu pasidalijo „Skaniai sveikai“