Sėklų duona be miltų ir mielių: nulis pastangų, o rezultatas puikus

Jau kurį laiką norėjau išsikepti naminę duoną. Bet vis atbaidydavo faktas, kad reikės kildinti tešlą (o jeigu dar neiškils?), ilgai laukti ir panašiai. 

 Sėklų duona.<br> Nuotr. iš „But first – food“. 
 Sėklų duona.<br> Nuotr. iš „But first – food“. 
Daugiau nuotraukų (1)

Domantė Slapšinskaitė, „But first – food“

Jan 3, 2019, 9:06 AM, atnaujinta Jan 3, 2022, 10:26 AM

Bet kai noras labai stiprus, susigalvoji visokių alternatyvų.

Galiu pasidžiaugti – pirmas bandymas labai vykęs!

Taip, duonos per 5 minutes neiškepsi. Bet turint omeny, kiek pastangų reikia, ir koks rezultatas gaunasi, patikėkit – pabandyti verta.

Kepaliukui sėklų duonos reikės:

  • 3 kiaušinių;
  • 3 v. š. ispaninio šalavijo sėklų;
  • 100 g saulėgražų sėklų;
  • 100 g moliūgų sėklų;
  • 70 g linų sėmenų;
  • 50 g sezamų sėklų;
  • 100 g graikinių riešutų (puikai tiks ir lazdynų ar migdolų riešutai);
  • 30 ml alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti

Orkaitę įkaitinam iki 180 laipsnių.

Dideliame dubenyje išmaišom visus išvardintus ingridientus.

Pilame į formą (aš naudoju silikoninę).

Šauname į orkaitę ir kepam apie valandą arba kol patikrinus mediniu pagaliuku, jis liks sausas.

Ir viskas. Pastangų nulis, o turit gražų kepaliuką naminės sėklų duonos visai savaitei ar kelioms dienoms.

Skanaus!

Receptu pasidalijo duona/"="">duona/"" target="_blank">„But first – food“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.