VASAROK SU

žiniomis ir žvaigždėmis

Vasarą prenumeruok Lrytas
PREMIUM vos už 12,99 Eur metams
ir gauk bilietą į pasirinktą koncertą
Taujėnų dvare dovanų

Išsikepkite jautienos šonkaulių taip, kaip juos kepa argentiniečiai

2019 m. sausio 9 d. 13:00
„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“
Receptas
Argentinietiškai paruošti jautienos šonkaulių kepsniai „Carne de vaca asado“​
Daugiau nuotraukų (6)
3 gabalus po 2 kg mėsos lėtai, mažame karštyje, kepame apie 5 valandas (žemiau žiūrėkite vaizdo siužetą).
Po valandos kepimo kas 30 minučių apsukame kryžių ir mėsą apšlakstome sūrymu (salmuera) – jo receptą rasite žemiau.
Kepame iki 40°C vidinės mėsos temperatūros ir nukabinę dar apskrudinam po porą minučių abi puses tiesiai virš žarijų. Ideali temperatūra po apskrudinimo ir lengvo pailsėjimo – 55°C.
Garnyrui – žarijose keptos cukinijos, grilyje kepti ananasai ir baklažanų padažas.
Užkandžiams, kad ištvertų nervai penkias valandas žiūrėti į kakabnčią mėsą – kepta višta (druska, pipirai, česnakas, citrinos sultys apšlakstyti) 
Skanaus!
Sūrymui (salmuerai) reikalingi produktai: vanduo, druska, tarkuoti česnakai, pipirai, lauro lapai, rozmarinas, čiobreliai.
Viską užverdam ir laikom karštai, kad šlakstydami neatšaldytume mėsos. Druskos ir česnakų dėdame tiek, kad paragavus sutrauktų veidelį
 
šonkauliaijautiena^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.