3 gabalus po 2 kg mėsos lėtai, mažame karštyje, kepame apie 5 valandas (žemiau žiūrėkite vaizdo siužetą).
Po valandos kepimo kas 30 minučių apsukame kryžių ir mėsą apšlakstome sūrymu (salmuera) – jo receptą rasite žemiau.
Kepame iki 40°C vidinės mėsos temperatūros ir nukabinę dar apskrudinam po porą minučių abi puses tiesiai virš žarijų. Ideali temperatūra po apskrudinimo ir lengvo pailsėjimo – 55°C.
Garnyrui – žarijose keptos cukinijos, grilyje kepti ananasai ir baklažanų padažas.
Užkandžiams, kad ištvertų nervai penkias valandas žiūrėti į kakabnčią mėsą – kepta višta (druska, pipirai, česnakas, citrinos sultys apšlakstyti)
Skanaus!
Sūrymui (salmuerai) reikalingi produktai: vanduo, druska, tarkuoti česnakai, pipirai, lauro lapai, rozmarinas, čiobreliai.
Viską užverdam ir laikom karštai, kad šlakstydami neatšaldytume mėsos. Druskos ir česnakų dėdame tiek, kad paragavus sutrauktų veidelį
Receptu pasidalijo „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“