Išsikepkite jautienos šonkaulių taip, kaip juos kepa argentiniečiai

Argentinietiškai paruošti jautienos šonkaulių kepsniai „Carne de vaca asado“​

Argentinietiškai paruošti jautienos šonkaulių kepsniai.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Argentinietiškai paruošti jautienos šonkaulių kepsniai.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Argentinietiškai paruošti jautienos šonkaulių kepsniai.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Argentinietiškai paruošti jautienos šonkaulių kepsniai.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Argentinietiškai paruošti jautienos šonkaulių kepsniai.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Argentinietiškai paruošti jautienos šonkaulių kepsniai.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Argentinietiškai paruošti jautienos šonkaulių kepsniai.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Argentinietiškai paruošti jautienos šonkaulių kepsniai.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Argentinietiškai paruošti jautienos šonkaulių kepsniai.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Argentinietiškai paruošti jautienos šonkaulių kepsniai.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Daugiau nuotraukų (6)

„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“

Jan 9, 2019, 1:00 PM, atnaujinta Jan 9, 2019, 1:17 PM

3 gabalus po 2 kg mėsos lėtai, mažame karštyje, kepame apie 5 valandas (žemiau žiūrėkite vaizdo siužetą).

Po valandos kepimo kas 30 minučių apsukame kryžių ir mėsą apšlakstome sūrymu (salmuera) – jo receptą rasite žemiau.

Kepame iki 40°C vidinės mėsos temperatūros ir nukabinę dar apskrudinam po porą minučių abi puses tiesiai virš žarijų. Ideali temperatūra po apskrudinimo ir lengvo pailsėjimo – 55°C.

Garnyrui – žarijose keptos cukinijos, grilyje kepti ananasai ir baklažanų padažas.

Užkandžiams, kad ištvertų nervai penkias valandas žiūrėti į kakabnčią mėsą – kepta višta (druska, pipirai, česnakas, citrinos sultys apšlakstyti) 

Skanaus!

Sūrymui (salmuerai) reikalingi produktai: vanduo, druska, tarkuoti česnakai, pipirai, lauro lapai, rozmarinas, čiobreliai.

Viską užverdam ir laikom karštai, kad šlakstydami neatšaldytume mėsos. Druskos ir česnakų dėdame tiek, kad paragavus sutrauktų veidelį

Receptu pasidalijo „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“

 

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.