Jautienos kepsnys su stipraus skonio padažu

Geras didkepsnis – visada puiki idėja pietums. O kad kepsnys neatsibostų, su juo patiekiu įvairiausio garnyro.

 A.Trilupaitė, tinklaraščio „Skaniai sveikai“ autorė.
 A.Trilupaitė, tinklaraščio „Skaniai sveikai“ autorė.
 Jautienos didkespsnis su čimičiurio padažu.<br> „Skaniai sveikai“ nuotr.
 Jautienos didkespsnis su čimičiurio padažu.<br> „Skaniai sveikai“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Aušra Petronienė, tinklaraščio „Skaniai sveikai“ autorė

2019-01-24 11:15, atnaujinta 2022-01-24 10:45

Šį kartą didkepsnį patiekiau su stipraus skonio čimičiurio padažu, kuriame yra mano taip mėgstamų česnakų.

Didkepsnį rekomenduoju valgyti su šviežiomis kopūstų salotomis ir keptais pomidorais.

Jautienos didkepsnis su čimičiurio  padažu

Reikės:

  • 220 g jautienos antrekoto didkepsnio be kaulo,
  • druskos,
  • juodųjų pipirų,
  • 1 puodelio petražolių,
  • 1 puodelio kalendrų,
  • 4 česnako skiltelių,
  • 1/2 a. š. aitriosios paprikos dribsnių,
  • 1/3 a. š. raudonėlių,
  • 1/4 puodelio baltojo vyno acto,
  • 1/2 a. š. druskos,
  • 1/2 puodelio alyvuogių aliejaus.

Salotoms reikės:

  • raudonojo kopūsto,
  • baltojo kopūsto,
  • morkos,
  • petražolių,
  • saulėgrąžų sėklų,
  • alyvuogių aliejaus, 
  • citrinų sulčių,
  • druskos.

Kaip gaminti

Didkepsnį nusausinkite ir kepkite keptuvėje iš abiejų pusių po 3 minutes arba tol, kol iškepsite pagal individualų skonį. Iškepusį didkepsnį lengvai pagardinkite druska, pipirais, uždenkite folija ir leiskite pastovėti.

Petražoles, kalendras, raudonėlius, česnakus, aitriosios paprikos dribsnius ir actą sudėkite į smulkintuvą ir viską sumalkite iki tirštos konsistencijos.

Kopūstus, morkas ir petražoles susmulkinkite, viską šiek tiek padaužykite, kad daržovės suminkštėtų ir petražolės paskleistų aromatą. Apšlakstykite aliejumi, citrinų sultimis, įberkite druskos, saulėgrąžų sėklų ir viską išmaišykite.

Keptuvėje, kurioje kepė kepsnys, keletą minučių pakepkite pusę citrinos. Vėliau sultis galėsite užspausti ant kepsnio arba salotų.

Pomidorus su šakelėmis apšlakstykite aliejumi ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite apie 10–15 minučių.

Kepsnį supjaustykite juostelėmis, apšlakstykite čimičiurio padažu ir patiekite karštą.

Kartu patiekite salotas, pomidorus ir keptą citriną.

 Receptu pasidalijo „Skaniai sveikai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.