Vaikystės desertas „Paukščių pienas“ pagal firminį mamos receptą

Tai desertas iš mano vaikystės. Kiek pamenu švenčių, mama visada ruošdavo „Paukščių pieną“. Tai – firminis jos tortas Ir dabar, kai tortus ir pyragus kepu jau pati, o vat panorau mamą nustebinti jos pačios mane išmokytu gaminti desertu.

Tortas „Paukščių pienas“.<br> „Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Tortas „Paukščių pienas“.<br> „Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Tortas „Paukščių pienas“.<br> „Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Tortas „Paukščių pienas“.<br> „Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Kviečiu į virtuvę“

2019-02-03 16:34, atnaujinta 2023-01-30 13:20

Iš šio kiekio išeina 1,5 l desrto.

Porcijos 6.

Užtruksite, kol pagaminsite apie 10 min. Stingti prireiks mažiausiai 3 val.

  • 6 kiaušinių baltymai;
  • 6 a. š. želatino (+ 100 ml vandens jei išbrinkinti);
  • 4 v. š. cukraus (jo kiekį galite reguliuoti pagal save);
  • Geras žiupsnis citrinos rūgštelės.

Želatiną užpilame vandeniu ir apliekame brinkti. Baltymus išplakame iki standžių putų, palaipsniui supilame cukrų ir citrinos rūgštelę.

Jų kiekį pasireguliuojame pagal savo skonį. Garų vonelėje ištirpiname želatiną. Silpna srovele pravėsusią želatiną supilame į baltymų masę. Masę gerai išplakame ir supilame į indą, kuriame ruošiamės stingdyti desertą.

„Paukščių pieną“ statome į šaldytuvą stingti. Sustingusį desertą galite aplieti tirpintu šokoladu. Aš šį kartą jį pabarsčiau šaltyje džiovintomis avietėmis.

Želatinos kiekis priklauso nuo baltymų. Kiek baltymų, tiek a. š. želatinos.

Receptu pasidalijo „Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.