Obuolių pyragas su avižų ir bananų kepure
Reikės:
2 puodelių visadalių grūdų avižų dribsnių,
¼ arba ⅛ puodelio nerafinuoto cukranendrių cukraus,
2 puodelių sutrintų bananų,
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių,
½ puodelio kokosų drožlių,
10 obuolių.
Papildomai – miltelinio cukraus (arba cukraus, malto kavamale).
Naudota 28cm kepimo forma.
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Avižų dribsnius ir cukrų maisto smulkintuvu sutrinkite iki miltų.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite.
Sumaltus avižų dribsnius sumaišykite su kokosų milteliais ir kepimo milteliais.
Supilkite trintus bananus, sumaišykite.
Masę pilkite ant obuolių.
Kepkite orkaitėje 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus!
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.