Ši varškės, tuno ir saulėj džiovintų pomidorų užtepėlė tokia ir yra. Citrinos žievelė suteikia gaivumo, šviežas čiobrelis – netikėtumo.
Varškės, tuno ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė
Reikės:
- 1 pakelio varškės;
- 1 skardinės tuno;
- 4-5 skiltelių saulėje džiovintų pomidorų;
- mėgstamos duonos ar trapučių;
- 3 v. š. graikiško jogurto;
- šiek tiek šviežių arba džiovintų čiobrelių;
- 1 a. š. smulkiai tarkuotos citrinos žievelės;
- druskos, pipirų.
Kaip gaminti
Varškę ištriname su graikišku jogurtu.
Dedame tuną, smulkiai pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, gerai išmaišome.
Dedame čiobrelius, citrinos žievelę, druską ir pipirus (pagal skonį), dar kartą viską gerai išmaišome.
Tepame ant duonos, puošiame čiobrelio šakele ir citrinos žievele.