Trinta bulvienė su sūriu ir šonine
Reikės:
- 100 g šaltai rukytos šoninės,
- 4–5 didelių bulvių,
- pusės saliero šaknies,
- nedidelio svogūno,
- 500 ml vištienos sultinio,
- 500 ml pieno (arba vištienos sultinio),
- druskos, pipirų,
- 200 g fermentinio sūrio,
- 2 v. š. miltų,
- svogūnų laiškų.
Kaip gaminti
Šoninę supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apskrudinkite sausoje keptuvėje. Suberkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
Nuskustas bulves ir saliero šaknį supjaustykite kubeliais, nuluptą svogūną perpjaukite į keturias dalis. Daržoves dėkite į puodą, užpilkite sultiniu ir virkite maždaug 15-20 minučių, kol suminkštės. Sutrinkite trintuvu.
Miltus sumaišykite dubenėlyje su trupučiu pieno, kol neliks gumuliukų. Kai masė bus tolygi, po truputį ją sumaišykite su likusiu pienu. Supilkite į sriubą ir pakaitinkite.
Sūrį sutarkuokite, 3/4 jo įmaišykite į sriubą, pavirkite, kol išsilydys, o sriuba kiek sutirštės. Paskaninkite druska ir pipirais. Jeigu sriuba per tiršta, atskieskite sultiniu ar pienu.
Į lėkštę pilkite sriubos, apibarstykite skrudinta šonine, likusiu tarkuotu sūriu ir kapotais svogūnų laiškais.