Bulvienė su sūriu ir šonine maloniai nustebins skoniu

Tiršta, sodraus skonio, kvapni ir soti – tokia yra ši trinta bulvienė. Pagardinta skrudinta šonine ir sūriu, ji maloniai nustebins kiekvieną. 

Trinta bulvienė su šonine ir sūriu.<br> 123rf.
Trinta bulvienė su šonine ir sūriu.<br> 123rf.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2019, 3:07 PM, atnaujinta Feb 20, 2023, 1:17 PM

Trinta bulvienė su sūriu ir šonine

Reikės:

  • 100 g šaltai rukytos šoninės, 
  • 4–5 didelių bulvių, 
  • pusės saliero šaknies,
  • nedidelio svogūno, 
  • 500 ml vištienos sultinio, 
  • 500 ml pieno (arba vištienos sultinio),
  • druskos, pipirų, 
  • 200 g fermentinio sūrio,
  • 2 v. š. miltų, 
  • svogūnų laiškų. 

Kaip gaminti

Šoninę supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apskrudinkite sausoje keptuvėje. Suberkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. 

Nuskustas bulves ir saliero šaknį supjaustykite kubeliais, nuluptą svogūną perpjaukite į keturias dalis. Daržoves dėkite į puodą, užpilkite sultiniu ir virkite maždaug 15-20 minučių, kol suminkštės. Sutrinkite trintuvu.  

Miltus sumaišykite dubenėlyje su trupučiu pieno, kol neliks gumuliukų. Kai masė bus tolygi, po truputį ją sumaišykite su likusiu pienu. Supilkite į sriubą ir pakaitinkite. 

Sūrį sutarkuokite, 3/4 jo įmaišykite į sriubą, pavirkite, kol išsilydys, o sriuba kiek sutirštės. Paskaninkite druska ir pipirais. Jeigu sriuba per tiršta, atskieskite sultiniu ar pienu.

Į lėkštę pilkite sriubos, apibarstykite skrudinta šonine, likusiu tarkuotu sūriu ir kapotais svogūnų laiškais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.