Nenustebkite, kad ruošiant biskvitą naudojamas actas: jis ir kefyras padeda išryškinti raudoną kakavoje esantį dažą – antocianiną – ir kartu padeda sukurti drėgną, lengvą ir švelnią biskvito struktūrą.
Raudonai spalvai paryškinti naudojami maistiniai dažai. Jie nėra būtini, tačiau be jų tortas nebus tokios ryškios raudonos spalvos.
Išbandykite šį legendinį kepinį – jį iškepti daug paprasčiau, nei gali pasirodyti iš šalies. O įspūdį tikrai padarys.
Tortas „Raudonasis aksomas“
Reikalingi produktai
Biskvitui:
- 350 g miltų,
- 300 g cukraus,
- 2 v. š. geros kokybės kakavos,
- 1 a. š. sodos,
- 2 a. š. vanilinio cukraus,
- 250 ml kefyro,
- 300 ml aliejaus,
- 2 kiaušinių,
- 1 a. š. švelnaus acto (6 proc.),
- raudonos spalvos maistinių dažų.
Kremui:
- 500 g maskarponės,
- 100 g minkšto sviesto,
- 1 puodelio miltelinio cukraus,
- pusės citrinos sulčių.
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Persijokite miltus, sumaišykite su cukrum, kakava, soda, berkite žiupsnį druskos. Kitame dubenyje suplakite kiaušinius su vaniliniu cukrumi, kol taps vientisa mase, toliau plakant po truputį supilkite aliejų, kefyrą, actą, dėkite 2 v. š. maistinių dažų.
Į kiaušinių masę suberkite miltinį mišinį ir gerai išplakite.
24 cm skersmens formą ištepkite sviestu, supilkite masę ir kepkite 45 minutes. Ar iškepė, tikrinkite pagaliuku.
Išimkite formą iš orkaitės ir palaikykite keletą minučių, po to išimkite biskvitą iš kepimo formos ir dėkite ant grotelių, kol visiškai atauš.
Kremui kambario maskarponę ir sviestą gerai išplakite, berkite miltelinį cukrų, supilkite citrinos sultis, išplakite iki vientisos masės. Jei masė per tiršta, įpilkite šaukštą ar kitą pieno.
Ataušusį biskvitą perpjaukite į du ar tris sluoksnius ir pertepkite kremu. Aptepkite paviršių ir šonus.
Galite puošti šviežiomis uogomis ar apibarstyti biskvito trupiniais.