Blyneliai su rikotos sūriu, sulaukę didžiulio pasisekimo šeimoje

Šie blyneliai sulaukė didžiulio pasisekimo mūsų šeimoje. Tikiuosi, sužavės ir jus.

Šiuos blynelius N.Kurganovė siūlo kepti ir Užgavėnėms, ir paprastos ar savaitgalio dienos pusryčiams.<br>Nuotr. iš „Magic Mint“. 
Šiuos blynelius N.Kurganovė siūlo kepti ir Užgavėnėms, ir paprastos ar savaitgalio dienos pusryčiams.<br>Nuotr. iš „Magic Mint“. 
 Rikotos blyneliai.<br>Nuotr. iš „Magic Mint“. 
 Rikotos blyneliai.<br>Nuotr. iš „Magic Mint“. 
Daugiau nuotraukų (2)

Natalija Kurganovė, tinklaraščio „Magic Mint“ autorė

Mar 5, 2019, 8:55 AM, atnaujinta Feb 28, 2022, 5:26 PM

Reikės:

  • 250 g rikotos,
  • 50 ml 10 proc. riebumo grietinėlės,
  • 1 v. š. agavų ar kitokio sirupo,
  • 100 g miltų (dar prireiks kelių šaukštų miltų blyneliams formuoti),
  • 1 a. š. kepimo miltelių,
  • sviesto ar aliejaus kepti.

Kaip gaminti

Išplakite drėgnus ingredientus – rikotą, grietinėlę, sirupą.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į rikotos masę.

Atsargiai išmaišykite. Turi išeiti kibi masė.

Stalviršį apibarstykite miltais.

Tešlą padalykite į šešias dalis šaukštu dėdami ant miltuoto paviršiaus.

Apibarstykite dar trupučiu miltų ir formuokite blynelius.

Kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies ištirpintame svieste, kol abi blynelių pusės įgaus auksinį atspalvį.

„Magic Mint“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.