Reikės:
- 250 g rikotos,
- 50 ml 10 proc. riebumo grietinėlės,
- 1 v. š. agavų ar kitokio sirupo,
- 100 g miltų (dar prireiks kelių šaukštų miltų blyneliams formuoti),
- 1 a. š. kepimo miltelių,
- sviesto ar aliejaus kepti.
Kaip gaminti
Išplakite drėgnus ingredientus – rikotą, grietinėlę, sirupą.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į rikotos masę.
Atsargiai išmaišykite. Turi išeiti kibi masė.
Stalviršį apibarstykite miltais.
Tešlą padalykite į šešias dalis šaukštu dėdami ant miltuoto paviršiaus.
Apibarstykite dar trupučiu miltų ir formuokite blynelius.
Kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies ištirpintame svieste, kol abi blynelių pusės įgaus auksinį atspalvį.