Gaivios brokolių ir avinžirnių salotos

Gaivios brokolių ir avinžirnių salotos

Gaivios brokolių ir avinžirnių salotos.<br>„Skanios Bajalių istorijos“.
Gaivios brokolių ir avinžirnių salotos.<br>„Skanios Bajalių istorijos“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Skanios Bajalių istorijos“

Mar 6, 2019, 9:42 AM, atnaujinta Feb 28, 2022, 5:22 PM

Reikės:

• 300 g brokolių žiedynų,

• 200 g konservuotų avinžirnių,

• 30 g saulėgražų branduolių,

• 6 džiovintų pomidorų aliejuje,

• 1 česnako skiltelės,

• 1 arb. š. garstyčių,

• 1 arb. š. medaus,

• 1 žaliosios citrinos,

• 3 v. š. alyvuogių aliejaus,

• druskos ir pipirų pagal skonį.

Kaip gaminti

Brokolių žiedynus pamirkykite vandenyje ir nuplaukite tekančiu vandeniu. Supilkite į verdantį pasūdytą vandenį ir apvirkite 5 minutes, galiausiai perliekite šaltu vandeniu, kad išliktų traškūs.

Avinžirnius nusunkite. Saulėgrąžų branduolius lengvai pakepinkite. Džiovintus pomidorus supjaustykite kubeliais. 

Padažui sutarkuokite česnaką, sumaišykite su garstyčiomis, medumi, aliejumi, citrinos žievele bei sultimis ir aliejumi. Pagardinkite druska bei pipirais.

Viską sumaišykite dubenyje ir palikite 1-2 valandas vėsiai.

„Skanios Bajalių istorijos“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.