Reikės:
- 300 g brokolių žiedynų,
- 200 g konservuotų avinžirnių,
- 30 g saulėgražų branduolių,
- 6 džiovintų pomidorų aliejuje,
- 1 česnako skiltelės,
- 1 arb. š. garstyčių,
- 1 arb. š. medaus,
- 1 žaliosios citrinos,
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus,
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Kaip gaminti
Brokolių žiedynus pamirkykite vandenyje ir nuplaukite tekančiu vandeniu. Supilkite į verdantį pasūdytą vandenį ir apvirkite 5 minutes, galiausiai perliekite šaltu vandeniu, kad išliktų traškūs.
Avinžirnius nusunkite. Saulėgrąžų branduolius lengvai pakepinkite. Džiovintus pomidorus supjaustykite kubeliais.
Padažui sutarkuokite česnaką, sumaišykite su garstyčiomis, medumi, aliejumi, citrinos žievele bei sultimis ir aliejumi. Pagardinkite druska bei pipirais.
Viską sumaišykite dubenyje ir palikite 1-2 valandas vėsiai.