Dalijamės su jumis.
Nekeptas varškės pyragas su uogomis
Reikalingi produktai
Pagrindui:
- 300 g bet kokių sausainių,
- 150 g tirpinto sviesto.
Varškės masei:
- 500 g varškės (9 proc.),
- 200 ml grietinėlės,
- 150 g cukraus,
- vanilinio cukraus,
- 1 v. š. su kaupu želatinos.
Papuošti:
- šviežių ar šaldytų uogų, raudonos spalvos želės.
Kaip gaminti
Sausainius smulkiai sumalkite, sumaišykite su tirpintu sviestu. Mase išklokite kepimo formos, išklotos kepimo popieriumi, dugną. Dėkite į šaldytuvą.
Varškės masei skirtą želatiną užpilkite 100 ml vandens ir palikite išbrinkti. Kai išbrinks, šiek tiek pakaitinkite, kad ištirptų granulytės, bet neužvirinkite.
Varškę sutrinkite virtuviniu kombainu, kad būtų vientisa. Įmaišykite ištirpintą atvėsintą želatiną.
Grietinėlę išplakite su cukrumi iki purios masės, įmaišykite į varškės masę.
Šią masę dėkite ant sausainių pagrindo, išlyginkite ir dėkite sustingti į šaldytuvą.
Papuošimui paruoškite želę, kaip nurodyta ant pakelio. Ant varškės masės išdėliokite šviežias ar šaldytas uogas (būtinai atšildykite!), užpilkite stingstančia žele.
Dėkite į šaldytuvą ir laikykite pernakt ar bent 4 valandas.
„Skanaus!“ – palinkėjo Irena.