Tarkim, vienu kartu suvalgyti saldžiąją bulvę ir cukiniją nėra jau taip lengva, ar ne? O jas panaudojus blyneliuose – net nesuprasit, kad ką tik suvalgėt daug vitaminų ir skaidulų.
Dar nesu išbandžiusi daugybės įvairių daržovių blynelių variantų, bet šitas mano mėgstamiausias. Tiks pusryčiams, pietums ar vakarienei.
Aš juos valgiau su bazilikų humusu bei lašiša. Jūs patiekit taip pat arba kaip norit, vis tiek bus labai skanu!
Cukinijų ir saldžiųjų bulvių blyneliai
Reikės:
- 1 vidutinio dydžio saldžiosios bulvės;
- 1 vidutinio dydžio cukinijos;
- 2 kiaušinių;
- 3 v. š. miltų;
- saujos šviežių bazilikų;
- žiupsnelio česnakų miltelių;
- žiupsnelio druskos, pipirų;
- aliejaus kepimui;
- sūdytos lašišos ir humuso (patiekti).
Gaminimo eiga
Saldžiąją bulvę bei cukiniją sutarkuojame, pabarstome žiupsneliu druskos ir leidžiame pastovėti kelias minutes, vėliau rankomis nusunkiame, kad išbėgtų vandens perteklius.
Bazilikus susmulkiname.
Dubenyje gerai sumaišome tarkuotas daržoves, smulkintą baziliką, kiaušinus, miltus bei prieskonius.
Rankomis suformuojame norimo dydžio blynelius (labai storų daryti nepatariu, nes vidus gali neiškepti).
Blynelius dedame į šaldytuvą 10-15 min. (Šis žingsnis nėra būtinas, bet dėl to blyneliai taps stangresni, ir bus lengviau juos kepti bei vartyti.)
Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame blynelius ir kepame apie 4-5 minutes iš abiejų pusių ant vidutinės kaitros.
Patiekiame su norimais priedais bei barstome šviežių bazilikų ant viršaus.