„Tinginys“, kuriam ypatingo skonio suteikia sūdyta karamelė

„Tinginys“ su sūdyta karamele

 Karamelinis tinginys su druska.<br>Nuotr. iš „Skanios Bajalių istorijos“.
 Karamelinis tinginys su druska.<br>Nuotr. iš „Skanios Bajalių istorijos“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Skanios Bajalių istorijos“

Mar 27, 2019, 1:27 PM, atnaujinta Mar 22, 2022, 4:08 PM

Reikės:

  • 200 g sausainių (pvz. „Gaidelis“),
  • 100 g sviesto,
  • 200 g sūdytos karamelės,
  • 50 g džiovintų spanguolių,
  • 1 valg. š. aguonų arba ispaninių šalavijų sėklų, 
  • 3 valg. š. saulėgrąžų branduolių.

Kaip gaminti

Sausainiai susmulkinami.

Sviestas išlydomas nedideliame puodelyje. Į sviestą sudedama karamelė ir lėtai kaitinant pastoviai maišoma, kol tampa vientisa mase. 

Ant smulkintų sausainių pilama karamelės ir sviesto masė, papildomai pridedama spanguolių, aguonų, saulėgražų branduolių ir viskas gerai sumaišoma.

Masė supilama į norimą formą, išlyginama, paslegiama ir laikoma šaldytuve mažiausiai 4 valandas arba per naktį.

„Skanios Bajalių istorijos“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.