Nėra skanesnio torto, nei močiutės „Napoleonas“

„Kas gali būti skaniau už velykinį „Napoleoną“, kurį kepdavo dar mano močiutė!? Nebuvo nė vienų Velykų, kad šis puikus ir skanus tortas nedžiugintų mūsų savo nuostabiu skoniu“, – teigia „Skonio“ skaitytoja Jūratė Šliterytė.

 Tortas „Napoleonas“.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Tortas „Napoleonas“.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Trys laimėtojai gaus universalų, galingą trintuvą.
 Trys laimėtojai gaus universalų, galingą trintuvą.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 28, 2019, 3:43 PM, atnaujinta Feb 28, 2023, 10:01 AM

Savo močiutės receptu ji pasidalijo ir su lrytas.lt skaitytojais. 

„Napoleonas“ 

Reikalingi produktai (24 cm skersmens kepimo formai)

Lakštams:

  • 470 g miltų (550 D ar 550 C),
  • 300 g šalto sviesto,
  • 200 g grietinės,
  • 1 kiaušinio trynio,
  • 2 v. šaukštai degtinės,
  • druska.

Kremui:

  • 400 ml pieno,
  • 200 g cukraus,
  • 4 kiaušinių tryniai,
  • 350 g sviesto,
  • 1-2 arbat. šaukšteliai vanilinio cukraus,
  • 1 valg. šaukštas krakmolo.

Tešlos paruošimas

Miltus beriame ant lygaus paviršiaus, sviesta supjaustome gabaliukais, pabarstome druska ir kapojame peiliu apie 10–15 min. Dedame grietinę, kiaušinio trynį ir pilame degtinę. Viską kapojame peiliu, stengiamės neliesti tešlos rankomis. 

Pasidarbavus peiliu, rankomis suspaudžiame į vieną gabalą. Padaliname į 6 gabaliukus ir padedame į šaldytuvą. 

Kočiojame blynus ant kepimo poperiaus atsargiai, uždėjus tortinės dugną išpjauname apskritimą. Subadome šakute, 10 min. palaikome iškočiotą lakštą šaldytuve ir šauname į orkaitę. Kepame apie 13 min. 200 °C temperatūroje. 

Apipjaustytus tešlos gabaliukus dedame į šaldytuvą, kepame taip pat orkaitėje ir atvėsusius sutrupiname rankomis. Trupinius naudosime torto apibarstymui.

Kremo paruošimas

Pieną ir 100 g cukraus pilame į puodą ir pakaitiname. Likusius 100 g cukraus išplakame su tryniais ir krakmolu. Į trynių masę pilame pakaitintą pieną, išmaišome ir supilame masę atgal į puodą. Pastoviai maišamome iki užvirimo.

Kremą atvėsiname iki kambario temperatūros, dedame taip pat kambario temperatūros sviestą ir išplakame.

Renkame tortą: pertepame lakštus kremu, aptepame šonus ir apibarstome trupiniais. 1-2 dienoms dedame į šaldytuvą. 

Skanaus! 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.