Sumuštinių tortas bus tikra švenčių stalo žvaigždė – nuo stalo dings pirmiausia

„Kai reikia suplanuoti, kuo pavaišinti draugus, gimines ar artimuosius viena ar kita proga (o kartais ir be jos), visada pagalvoju apie du tortus: vienas būna saldus, o kitas – šis. Tai tortas, su kuriuo neprašausite pro šalį, – rašo mūsų skaitytoja Odeta Kudopčenkienė. – Šis sumuštinių tortas paprastas, bet labai gardus ir nepavaldus metų laikui. Jei norite tapti vakaro žvaigžde – rekomenduoju pagaminti šį mėsišką tortuką.

 Sumuštinių tortas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Sumuštinių tortas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Trys laimėtojai gaus po universalų ir galingų trintuvą.
Trys laimėtojai gaus po universalų ir galingų trintuvą.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 28, 2019, 9:25 AM, atnaujinta Feb 28, 2023, 10:01 AM

Jeigu jums labiau patinka žuvis, galite vietoje vištienos kumpelio naudoti rūkytą lašišą. Aš sluoksniavau su vištienos krūtinėles file ir avokadų pertepimu. Skonis tikrai puikus.

Tad jei norite sublizgėti per Velykas prieš visus – gaminkite būtent tokį tortuką, o ne saldų. Patikėkite manimi – šis bus suvalgytas greičiau nei koks saldus tortas su riebiu kremu.“

Dalijamės Odetos receptu.  

Velykinis sumuštinių tortas

Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite 6 asmenims, užtruksite apie 1 val. Dar reikės laiko, kol tortas sustings šaldytuve.

Reikalingi produktai:

  • 4 kiaušiniai;
  • 2 avokadai;
  • 3 šaukštai smulkintų petražolių;
  • 1 citrinos žievelė;
  • 4 šaukštai grietinės;
  • 250 g tradicinio virto vištienos krūtinėlės filė kumpelio;
  • 300 g „Philadephia“ sūrio (be priedų);
  • 2 šaukštai grietinės arba graikiško jogurto be priedų;
  • 4 ridikėliai;
  • keli spalvoti maži pomidorai;
  • keli baziliko lapeliai;
  • žalumynai šonams puošti;
  • pagal skonį druskos;
  • pagal skonį maltų juodųjų pipirų;
  • apie 10 forminės baltos duonos riekelių.

Kaip gaminti

Kiaušinius išvirkite kietai, atvėsinkite ir nulupkite. Avokadus išskobkite ir sutrinkite šakute. Kiaušinius smulkiai sukapokite. Dubenyje sumaišykite kiaušinius, trintus avokadus, smulkintas petražoles, sudėkite grietinę ir nutarkuotą citrinos žievelę. Pagardinkite druska bei pipirais. Išmaišykite.

Vištienos kumpelį supjaustykite kubeliais.

Imkite tortinės formą nuimamais šonais ir į ją dėkite sluoksnį duonos riekelių. Formuojame taip, kad neliktų tarpelių, ir visas dugnas būtų uždengtas duona.

Dėkite pusę kiaušinių ir avokadų masės ir tolygiai paskirstykite per visą plotą. Užberkite pusę kumpelio kubelių. Ant viršaus vėl dėkite duonos sluoksnį, vėl kiaušinių ir avokadų masę, vištienos kubelius. Uždėkite duonos sluoksnį, lengvai paspauskite ir dėkite į šaldytuvą pastovėti keletą valandų. Geriausia per naktį laikyti tortuką šaldytuve.

Ištraukus tortą imame puošti.

Sūrį sumaišykite su grietine ir aptepkite torto šonus bei viršų. Ridikėlius supjaustykite plonomis riekelėmis, pomidorus – ketvirčiais, baziliko lapelius išskirstykite po vieną. Sudėkite visa tai gražiai ant torto viršaus. Šonus puoškite žalumynais. 

Dėkite dar 30 min. į šaldytuvą, o tada jau tiekite ant stalo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.