Jeigu jums labiau patinka žuvis, galite vietoje vištienos kumpelio naudoti rūkytą lašišą. Aš sluoksniavau su vištienos krūtinėles file ir avokadų pertepimu. Skonis tikrai puikus.
Tad jei norite sublizgėti per Velykas prieš visus – gaminkite būtent tokį tortuką, o ne saldų. Patikėkite manimi – šis bus suvalgytas greičiau nei koks saldus tortas su riebiu kremu.“
Dalijamės Odetos receptu.
Velykinis sumuštinių tortas
Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite 6 asmenims, užtruksite apie 1 val. Dar reikės laiko, kol tortas sustings šaldytuve.
Reikalingi produktai:
- 4 kiaušiniai;
- 2 avokadai;
- 3 šaukštai smulkintų petražolių;
- 1 citrinos žievelė;
- 4 šaukštai grietinės;
- 250 g tradicinio virto vištienos krūtinėlės filė kumpelio;
- 300 g „Philadephia“ sūrio (be priedų);
- 2 šaukštai grietinės arba graikiško jogurto be priedų;
- 4 ridikėliai;
- keli spalvoti maži pomidorai;
- keli baziliko lapeliai;
- žalumynai šonams puošti;
- pagal skonį druskos;
- pagal skonį maltų juodųjų pipirų;
- apie 10 forminės baltos duonos riekelių.
Kaip gaminti
Kiaušinius išvirkite kietai, atvėsinkite ir nulupkite. Avokadus išskobkite ir sutrinkite šakute. Kiaušinius smulkiai sukapokite. Dubenyje sumaišykite kiaušinius, trintus avokadus, smulkintas petražoles, sudėkite grietinę ir nutarkuotą citrinos žievelę. Pagardinkite druska bei pipirais. Išmaišykite.
Vištienos kumpelį supjaustykite kubeliais.
Imkite tortinės formą nuimamais šonais ir į ją dėkite sluoksnį duonos riekelių. Formuojame taip, kad neliktų tarpelių, ir visas dugnas būtų uždengtas duona.
Dėkite pusę kiaušinių ir avokadų masės ir tolygiai paskirstykite per visą plotą. Užberkite pusę kumpelio kubelių. Ant viršaus vėl dėkite duonos sluoksnį, vėl kiaušinių ir avokadų masę, vištienos kubelius. Uždėkite duonos sluoksnį, lengvai paspauskite ir dėkite į šaldytuvą pastovėti keletą valandų. Geriausia per naktį laikyti tortuką šaldytuve.
Ištraukus tortą imame puošti.
Sūrį sumaišykite su grietine ir aptepkite torto šonus bei viršų. Ridikėlius supjaustykite plonomis riekelėmis, pomidorus – ketvirčiais, baziliko lapelius išskirstykite po vieną. Sudėkite visa tai gražiai ant torto viršaus. Šonus puoškite žalumynais.
Dėkite dar 30 min. į šaldytuvą, o tada jau tiekite ant stalo.