Senoviniai močiutės vafliai: receptas keliauja iš kartos į kartą

„Kam nepatinka senoviniai vafliai? Na, gerai, yra žmonių, kuriems šie miltiniai kepiniai – buvę nebuvę, bet man jie patinka. Man juos kepdavo močiutė, mama, o dabar – ir aš“, – rašo mūsų skaitytoja Odeta Kudopčenkienė.

 Močiutės vafliai.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Močiutės vafliai.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Universalus trintuvas.
Universalus trintuvas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 30, 2019, 10:31 AM, atnaujinta Feb 28, 2023, 9:59 AM

Išbandykite dar šiandien – ilgai neužtruksite, o namai prisipildys vaikystę primenančių gardžiausių kvapų ir skonių.

Šiuos vaflius skanu ragauti tiek su kava, tiek su pienu ar arbata.

Senoviniai močiutės vafliai

Iš nurodyto produktų kiekio išeis 24 vnt, užtruksite apie 30 min.

Reikės:

  • 200 g sviesto,
  • 200 g miltų,
  • 200 g cukraus (galima dėti mažiau),
  • 5 kiaušinių.

Kaip gaminti

Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atidėkite į šoną.

Sviestą ištirpinkite ir šiek tiek atvėsinkite.

Kiaušinių trynius suplakite su cukrumi ir ištirpintu sviestu, palaipsniui berkite miltus. Galiausiai sudėkite kiaušinių baltymus ir gerai išmaišykite.

Elektrinę vaflinę gerai įkaitinkite ir dėkite po šaukštą masės. Vafliai labai greitai kepa – tik spėk suktis. Išėmus iš vaflinės greitai susukite į vamzdelį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.