Šašlykų mėgėjai sutiks: vienas geriausių garnyrų – marinuoti svogūnai.
Jie puikiai papildo marinuotos mėsos skonį, yra greitai ir lengvai paruošiami. Dalijamės patarimais, kaip užmarinuoti svogūnus ir kuo juos paskaninti.
Kaip marinuoti svogūnus
Svarbi taisyklė – marinuoti svogūnus reikėtų tiktai prieš pat patiekiant šašlykus ar kitą keptą mėsą.
Rinkitės vidutinio dydžio svogūnus ir pjaustykite juos žiedeliais arba pusžiedžiais. Galima pjaustyti ir specialia pjaustykle – mandolina. Žiedeliai bus plonesni ir kiek švelnesnio skonio.
Reikės:
- 6 svogūnų,
- 300 ml ledinio vandens (į šaltą vandenį įdėkite keletą ledukų),
- 40 ml acto (5, 6 ar 9 proc., nuo jo stiprumo priklausys ir svogūnų aitrumas),
- 0,5 a. š. cukraus,
- 0,5 a. š. druskos.
Ant supjaustytų svogūnų supilkite actą, iškart pilkite šaltą vandenį – ledinis vanduo išsaugos svogūnų traškumą. Dėkite druskos, cukraus. Viską sumaišykite ir padėkite į šaldytuvą.
Po 10 minučių nupilkite marinatą – tiesiog supilkite svogūnus į kiaurasamtį.
Svogūnai paruošti. Norint įdomesnio skonio galima juos paskaninti įvairiais prieskoniais.
Svogūnai su krapais
Smulkiai supjaustykite ryšelį krapų su stiebais, apibarstykite marinuotus svogūnus, dėkite pipirų ir žiupsnelį druskos. Svarbu: druską dėkite tik prieš pat valgant, kitaip druska ištrauks svogūnų sultis ir jie praras standumą.
Svogūnai su kalendromis
Taip paruošti svogūnai mėgstami Armėnijoje, Azerbaidžane. Kalendrų lapelius be stiebelių sukapokite, berkite ant marinuotų svogūnų. Taip pat berkite žiupsnelį aitriosios paprikos ir 0,5 a. š. džiovintų žagrenių. Tai suteiks šiek tiek aitrumo ir rūgštumo, o svogūnų spalva ir aromatas sulauks tiktai pagyrų.
Plikyti marinuoti svogūnai
Šeimininkės, norinčios švelnesnio skonio svogūnų, daro atvirkščiai – užpila ne šaltu, o užpliko verdančiu vandeniu. Užplikius vandenį nupilkite, tada gardinkite svogūnus cukrumi, druska, actu ir iškart patiekite.