Mielinis pyragas, kokį kepdavo močiutė: iškvėpinkite namus jaukiausiais kvapais

Nuo seno ant Velykų stalo didžiuodavosi mieliniai pyragai. Tokio pyragą receptą konkursui „Gardžiausi Velykų patiekalai“ pasiūlė Odeta Morozovienė.

 Naminis mielinis pyragas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Naminis mielinis pyragas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Naminis mielinis pyragas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Naminis mielinis pyragas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Naminis mielinis pyragas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Naminis mielinis pyragas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Naminis mielinis pyragas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Naminis mielinis pyragas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Universalus trintuvas.
 Universalus trintuvas.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 9, 2019, 2:02 PM, atnaujinta Apr 4, 2023, 11:39 AM

„Noriu pasiūlyti ne kokį prašmatnų šventinį patiekalą, o paprastą, tradicinį mielinį pyragą. Manau, kad tokiai tradicinei, senai šventei šis pyragas labai tiks. 

Kartu prisiminsime, kaip kadaise mamos ar močiutės kepdavo tokius pyragus kasdien, ir namai kvepėdavo šiluma ir jaukumu“, – rašo Odeta.

Dalijamės jos receptu. Iškvėpinkite namus jaukiausiais aromatais.

Naminis mielinis pyragas

Reikalingi produktai:

  • 250 g raugintų pasukų (kefyro ar rūgpienio), 
  • 80 g šilto vandens, 
  • 1 kiaušinis,
  • 3 šaukštai aliejaus,
  • žiupsnelis druskos,
  • 2 šaukštai cukraus,
  • 1,5 arbatinio šaukštelio sausų mielių,
  • apie 600 g miltų.

Kaip gaminti

Pasukas, šiltą vandenį, cukrų, druską, mieles, kiaušinį, aliejų išmaišyti, dėti po truputį miltus ir išminkyti tešlą. Miltų nepadauginti.

Minkyti reikia ilgai – ne trumpiau kaip 10 min. Ilgiau minkant tešla pradeda nelipti prie rankų ir būna puresnė.

Tešlą dėti į gerai sviestu išteptą skardelę. Aš kildinu orkaitėje, įjungusi kaitinimą iš viršaus ir apačios 50 laipsnių temperatūroje. Pakyla per gerą pusvalandį.

Kai tešla pakyla, aptepti kiaušinio tryniu ir dėti į įkaitintą 160 laipsnių orkaitę, kepti apie 25 min.

Iškepusią išimti iš skardelės, iškart susukti į švarų, be skalbiklių kvapo virtuvinį rankšluostuką ir iškart dėti į plastikinį maišelį, užrišti, laikyti, kol atvės. Tada suminkštės plutelė ir netrupės, pyragas liks drėgnas.

Skanaus! 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.