Maskarponės tortas, kurio nereikia kepti

„Tai tortukas, kuris tikrai papuoš šventinį stalą. Jis lengvai ir greitai pagaminamas, o abejingų jam neliks“, – patikino Odeta Morozienė, savo torto receptą pasiūliusi receptų konkursui „Gardžiausi Velykų patiekalai“.

Baltojo šokolado ir maskarponės tortas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Baltojo šokolado ir maskarponės tortas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Baltojo šokolado ir maskarponės tortas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Baltojo šokolado ir maskarponės tortas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Baltojo šokolado ir maskarponės tortas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Baltojo šokolado ir maskarponės tortas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Baltojo šokolado ir maskarponės tortas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Baltojo šokolado ir maskarponės tortas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Baltojo šokolado ir maskarponės tortas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Baltojo šokolado ir maskarponės tortas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Baltojo šokolado ir maskarponės tortas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Baltojo šokolado ir maskarponės tortas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Baltojo šokolado ir maskarponės tortas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Baltojo šokolado ir maskarponės tortas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Baltojo šokolado ir maskarponės tortas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Baltojo šokolado ir maskarponės tortas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Baltojo šokolado ir maskarponės tortas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Baltojo šokolado ir maskarponės tortas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Universalus trintuvas.
 Universalus trintuvas.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Apr 11, 2019, 4:09 PM, atnaujinta Apr 12, 2023, 12:03 PM

Štai jos receptas.

Baltojo šokolado ir maskarponės tortas

Reikalingi produktai (26 cm skersmens formai)

Kremui:

  • 300 g baltojo šokolado,
  • 500 g maskarponės,
  • 350 g graikiško jogurto,
  • 420 ml grietinėlės 35% riebumo,
  • 1 pakelio (20 g) „Oetker“ želatinos,
  • 150 ml vandens.

Pagrindui:

  • biskvitinio vynuoginio arba bet kokio mėgstamo plonai kepto biskvito. Dažnai kepu ir žalią pagrindą su špinatais. 

Papuošti:

  • 500 g braškių,
  • pakelio braškių želės.

Kaip gaminti

Formos dugną talpiai iškloti biskvitinio vyniotinio gabaliukais.

Kremui šokoladą ištirpinti garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje. Maskarponę ir jogurtą išplakti, supilti atvėsusį šokoladą ir suplakti.

Pilti grietinėlę ir išplakti iki purumo. Tada supilti ištirpintą ir atvėsiusią želatiną ir gerai išplakti. Pilti ant vyniotinio pagrindo. Padėti sustingti. 

Kai sustings, papuošti braškėmis jų negailint ir užpilti atvesusia braškių žele. 

„Super greitai pagaminamas, labai labai skanus ir gražus tortukas. Nieko nereikia kepti. Labai kvapnus ir ne per saldus“, – pridūrė recepto autorė. 

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.