Norėdama šventiškesnio kekso ji jį puošia glajumi, apibarsto riešutais ir džiovintais vaisiais.
Dalijamės Irenos receptu.
Greitai paruošiamas keksas
Reikės:
- 2 stiklinių miltų,
- 3 kiaušinių,
- 200 g minkšto sviesto,
- 150 g miltelinio cukraus,
- 1 a. š. tarkuotos citrinos žievlės,
- 2 a. š. vanilinio cukraus,
- 2 a. š. kepimo miltelių.
- žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti
Iki purumo išplakite sviestą su milteliniu cukrumi. Po vieną dėkite kambario temperatūros kiaušinius, išmaišykite, dėkite citrinos žievelę, vanilinį cukrų, druską, viską gerai išplakite.
Miltus su kepimo milteliais persijokite į kitą indą. Po truputį dėkite į sviesto masę ir maišykite toliau, kol sudėsite visus miltus, ir masė bus vientisa.
Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais. Supilkite masę, dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 50 minučių.
Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Iškeptą ir ataušusį galima aplieti glazūra iš miltelinio cukraus ar lydytu šokoladu, apibarstyti džiovintais vaisiais, uogomis, riešutais.