Ruošiant šiuos keksiukus galima sunaudoti visus produktus, kurių tiesiog nerandate kur panaudoti ir ilgai svarstote, ką iš jų pasigaminti. Juk daug skaniau valgyt keksiuką, nei nuobodžią kiaušinienę, keptą arba virtą kiaušinį, tiesa?
Šiems keksiukams naudojau produktus, užsilikusius šaldytuve. Kadangi vėl bandau valgyti kuo sveikiau, juos patiekiau kartu su avokadu. Ir sotu, ir labai sveika.
Šiuos keksiukus gaminu nebe pirmą kartą. Feta itin gerai dera, o saulėje džiovinti pomidorai suteikia ypatingo skonio.
Kiaušinių keksiukai su feta
Reikalingi produktai:
- 6 kiaušiniai;
- 1 puodelis špinatų;
- šakelė vynuoginių pomidoriukų;
- 1/3 puodelio saulėje džiovintų pomidorų;
- 3 česnako skiltelės;
- 1 avokadas;
- 1/3 puodelio fetos sūrio;
- juodųjų pipirų;
- jūros druskos;
- alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti
Kiaušinius išplakame. Įberiame druskos, pipirų, įmaišome smulkintus špinatus, saulėje džiovintus pomidorus ir pusiau perpjautus šviežius pomidorus. Viską gerai išmaišome.
Keksiukų formą patepame aliejumi. Į formeles supilame kiaušinius su daržovėmis, palikdami šiek tiek laisvos vietos, nes keksiukai išsiplės. Ant viršaus dedame trupinto fetos sūrio.
Keksiukus dedame į 200 °C orkaitę, ir kepame 20 minučių.
Iškeptus išimame iš formelių ir patiekiame šiltus su smulkintu fetos sūriu ir avokadu.
Dar šie keksiukai patogūs tuo, jog nebūtina sėdėt prie stalo ir valgyt. Dažnai, kai skubu ir darau kelis darbus vienu metu, juos valgau tiesiog vaikščiodama po namus. Žinau, jog valgymui reikia skirti ypatingą dėmesį ir nesiblaškyti, bet gyvenant sparčiu ritmu, kartais taip tiesiog nesigauna.
Gražus maistas dažnai suvilioja ir vaikus, tad drąsiai į keksiukus dėkit brokolius ar bet kokias kitas sveikas daržoves, kurių mažieji paprastai nevalgo, ir pamatysit, kaip keksiukai greitai išnyks nuo stalo.