Kruasanai su migdolais: receptas paprastas, o rezultatas – puikus

Šis receptas nuostabus savo paprastumu. Anksčiau manydavau, jog tai daug darbo reikalaujantis desertas, bet ne! Juk kruasanų gaminti nereikės – nusipirksite iš vakaro parduotuvėje, dažnai ir su 40 proc. nuolaida.

N.Kurganovė dalijasi kruasanų su migdolais receptu.<br>Nuotr. iš „Magic Mint“.
N.Kurganovė dalijasi kruasanų su migdolais receptu.<br>Nuotr. iš „Magic Mint“.
Kruasanai su migdolais.<br>Nuotr. iš „Magic Mint“.
Kruasanai su migdolais.<br>Nuotr. iš „Magic Mint“.
Kruasanai su migdolais.<br>Nuotr. iš „Magic Mint“.
Kruasanai su migdolais.<br>Nuotr. iš „Magic Mint“.
Kruasanai su migdolais.<br>Nuotr. iš „Magic Mint“.
Kruasanai su migdolais.<br>Nuotr. iš „Magic Mint“.
Kruasanai su migdolais.<br>Nuotr. iš „Magic Mint“.
Kruasanai su migdolais.<br>Nuotr. iš „Magic Mint“.
Daugiau nuotraukų (5)

Natalija Kurganovė, tinklaraščio „Magic Mint“ autorė

May 18, 2019, 10:02 AM, atnaujinta May 16, 2022, 2:57 PM

Įdarą taip pat galite pasigaminti iš anksto, tad ryte liks tik smulkūs darbeliai, ir šiltutėliai migdoliniai pusryčiai bus pasiruošę džiuginti smaližius.

Svarbiausi ingredientai – kruasanai ir migdolai bei migdolų miltai. Pastarieji gali pasirodyti brangoki, be to, ne visose parduotuvėse jų galima rasti, tad miltų nesunkiai pasigaminsite iš migdolų riešutų – tereikės smulkiai juos sumalti. Tik prieš tai reikėtų pašalinti luobeles – tai bus gerokai paprasčiau padaryti, jeigu riešutus užpilsite verdančiu vandeniu ir palaikysite 15 min. Taip pat miltus gausite sumalę migdolų drožles.

Kruasanai su migdolais

Reikės:

  • 4–5 vakarykščių kruasanų (priklauso nuo dydžio),
  • 30 g migdolų drožlių.

Sirupui:

  • 100 ml vandens,
  • 2 v. š. medaus (arba cukraus),
  • 2 v. š. brendžio arba romo (galima pakeisti keliais lašais vanilės esencijos).

Įdarui:

  • 60 g cukraus (aš naudojau kokospalmių žiedų),
  • 100 g migdolų miltų,
  • žiupsnio druskos,
  • 60 g sviesto (supjaustyto gabaliukais),
  • 1 kiaušinio (didelio).

Papuošti:

  • miltelinio cukraus.

Kaip gaminti

Paruoškite sirupą: šiltą vandenį, medų ir alkoholinį gėrimą (arba vanilę) išmaišykite, kol ištirps medus.

Įdarui sumaišykite cukrų, migdolus ir druską iki vientisos masės (naudokite trintuvą). Tuomet sudėkite sviestą ir vėl sutrinkite. Įmaišykite kiaušinį ir viską išplakite, kol masė taps kremo konsistencijos.

Perpjaukite kruasanus išilgai. Sekundei pamerkite į sirupą ir ištraukite – tą patį padarykite su kiekviena kruasano puse (galite naudoti konditerinį teptuką). Ant apatinės dalies užkrėskite valgomąjį šaukštą kreminės masės ir tolygiai paskirstykite. Uždėkite kitą kruasano dalį ant viršaus. Tuomet užtepkite dar šiek tiek kremo masės ir apibarstykite migdolų drožlėmis.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Migdolai turi gražiai paruduoti. Prieš berdami miltelinį cukrų šiek tiek luktelėkite, kol kruasanai atvės.

„Magic Mint“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.