Kalmarų salotos pagal seną gerą, bet primirštą receptą

Atvirai sakant, prieš daug daug metų kalmarai mano virtuvėje būdavo ruošiami gana dažnai.

Kalmarų salotos.<br>Nuotr. iš „Gamink su Audrone“.
Kalmarų salotos.<br>Nuotr. iš „Gamink su Audrone“.
Kalmarų salotos.<br>Nuotr. iš „Gamink su Audrone“.
Kalmarų salotos.<br>Nuotr. iš „Gamink su Audrone“.
Daugiau nuotraukų (2)

Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“

2019-05-30 11:16, atnaujinta 2023-05-30 09:49

Mano vyras ir dabar prisimena mano gamintus valgius su kalmarais – tai buvo tiek karšti patiekalai, tiek salotos.

Šiandien pagaminau kalmarų salotas – kaip ir kažkada jaunystėje, taip ir dabar jos buvo labai skanios.

Vos keliolika minučių, ir kalmarų salotos karaliaus ant jūsų stalo.

Kalmarų salotos

Reikės:

  • 200 g konservuotų kalmarų (aliejuje),
  • 150 g žaliųjų žirnelių (konservuotų),
  • 3-4 kiaušinių (kietai virtų),
  • 2-3 šviežių agurkų,
  • svogūnų laiškų,
  • majonezo,
  • pipirų ir druskos.

Kaip gaminti

Kalmarus ir visus recepte išvardintus produktus susmulkinau.

Paruoštas salotas pagardinau šviežiai maltais pipirais, druska ir majonezu. Išmaišiau. Salotos paruoštos.

Šioms salotoms naudojau majonezą su kietuoju sūriu, kuris labai tiko. 

Jeigu norite sotesnių salotų, įdėkite virtų ryžių!

Skanaus!

„Gamink su Audrone“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.