Reikės (maždaug 2 porcijoms):
6-7 pievagrybių,
šiek tiek aliejaus kepti,
1 didesnės morkos,
7-8 smidrų,
1 pakelio sojų varškės (150 g),
2 saujų šaldytų žirnelių,
1 skiltelės česnako,
1/2 šaukštelio rūkytos paprikos,
1/4 šaukštelio kario,
1/4 šaukštelio ciberžolės,
žiupsnio pipirų, druskos,
2 šaukštelių sojų padažo,
3 šaukštų tamario padažo,
1 šaukšto sezamų aliejaus, kepintų sezamų (nebūtinai).
Kaip gaminti
Pievagrybius supjaustome plonomis riekelėmis ir pusę jų dedame kepti į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Norint, kad pievagrybiai gražiai apskrustų, nebūtų vandeningi, reikia kuo mažiau juos maišyti. Kai pirmoji pusė apkepa, sudedame likusius pievagrybius ir toliau kepame.
Morką nuskutame ir supjaustome nedideliais gabalėliais, supjaustome ir smidrus. Sudedame kepti kartu su pievagrybiais, kepame apie 5-6 min.
Tada sudedame kubeliais supjaustytą sojų varškę, žirnelius ir kepame dar kelias minutes, kol sojų varškė šiek tiek apkepa.
Dedame susmulkintą česnaką ir visus prieskonius, išmaišome ir sumažiname kaitrą.
Pilame soją ir tamari padažą, dar kelias minutes viską pakepame. Nukėlus keptuvę nuo kaitros įmaišome sezamų aliejų (galima ir praleisti, jei neturite), prieš patiekiant apibarstome sezamais.
Už recetą dėkojame tinklaraščiui „Follow your spoon“.
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.