Tepamas migdolų sūris
Reikės:
250 g parą mirkytų migdolų riešutų,
1 arb. šaukštelio rupios druskos,
3 valg. šaukštų mielių dribsnių,
pusės citrinos,
vandens.
Kaip gaminti
Nuplaukite, nusausinkite migdolo riešutus. Luobelių nulupti nereikia.
Visus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
Gautą masę supilkite į keptuvę be riebalų ir kaitinkite, kol sutirštės.
Šią masę supilkite į norimą formą, atvėsinkite ir dėkite į šaldytuvą.
Kai masė visiškai atšals, ją bus galima išimti iš indelio tiesiog apvertus.
Tepkite šį sūrį ant duonos ir mėgaukitės.
Skanaus!
Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Vegan Pipiras“.
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.