Nors pyragas be riebalų, jis labai purus ir minkštas, tirpstantis burnoje, išties vertas dėmesio.
Ar dar kada kepčiau šį pyragą? Žinoma, kad taip!
Beje, kepant šį pyragą, puikiai tiks ir kitos uogos ar vaisiai.
Pyragas „Serbenta“
Reikės:
- 160 g miltų,
- 160 g cukraus,
- 3 kiaušinių,
- 0,5 a. š. kepimo miltelių,
- 1 stiklinės raudonųjų serbentų (ar kitų uogų),
- 1 didesnio obuolio.
Kaip gaminti
Plaktuvu gerai išplakiau kiaušinius su cukrumi.
Persijotus miltus su kepimo milteliais įmaišiau į plakinį ir gerai viską išplakiau elektriniu plaktuvu.
Obuolį supjausčiau mažais gabaliukais ir kartu su serbentais sudėjau į masę. Atsargiai išmaišiau.
Kepimo formą ištepiau aliejumi ir supyliau paruoštą masę.
Kepiau 200 laipsnių temperatūroje 30-35 min.
Viskas. Pyragas iškepęs. Leiskite pyragui atvėsti, tuomet pjaustykite.
Skanaus!