Makaronai su citrininiu pomidorų ir sojų faršo padažu „AuGalingas pirmadienis“

Tinklaraštis „Mi ir Do virtuvė“ dalijasi veganiško patiekalo receptu.

Makaronai su citrininiu pomidorų ir sojų faršo padažu.<br>Nuotr. iš „Mi ir Do virtuvė“.
Makaronai su citrininiu pomidorų ir sojų faršo padažu.<br>Nuotr. iš „Mi ir Do virtuvė“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 26, 2019, 6:43 PM

3 asmenims pavalgyti reikės:

pusės pakelio kukurūzų makaronų (žinoma, tinka ir kitokie makaronai, jei nevengiate glitimo),

1 stiklinės sauso sojų faršo,

2 gerai sunokusių pomidorų,

4 skiltelių česnako,

pusės svogūno,

150 g pievagrybių,

1/3 raudonosios paprikos,

trečdalio citrinos žievelės,

saujos saulėje džiovintų pomidorų,

dviejų didelių saujų jaunų garšvų,

druskos, pipirų pagal skonį,

maždaug 2 a. š. mėgstamo prieskonių mišinio (mes naudojome česnakinį),

1 a. š. cinamono,

maistinių mielių apibarstyti (rekomenduotina, bet nebūtina). 

Kaip gaminti 

1. Suberti sojų faršą į dubenėlį, dosniai pabarstyti mėgstamais prieskoniais, cinamonu, pasūdyti, užplikyti verdančiu vandeniu (kad apsemtų) ir uždengus palikti, kad brinktų. Tuo pačiu verdančiu vandeniu galima užplikyti ir saulėje džiovintus pomidorus, jei naudojami sausi.

2. Kol faršas brinksta, smulkiai supjaustyti svogūną, sukapoti česnaką, gerai susmulkinti garšvas, papriką, pomidorus, apystambiai supjaustyti pievagrybius. Nupjauti nuo citrinos žievelę, ją labai smulkiai supjaustyti. Šiek tiek pabrinkus saulėje džiovintiems pomidorams, juos taip pat susmulkinti.

3. Pradėti virti makaronus atidengtame puode pasūdytame vandenyje su šlakeliu aliejaus.

4. Gerai įkaitintoje keptuvėje su dangčiu arba troškintuvėje pakepinti svogūną su česnaku, suberti citrinos žievelę su paprika ir, nuolat maišant, dar kurį laiką pakepti. Suberti pievagrybius, išmaišyti, trumpai pakepti ir uždengus patroškinti, kol šiek tiek suminkštės. Jiems suminkštėjus, dėti šviežius pomidorus ir uždengus toliau troškinti, kol jie išleis savo sultis ir viskas suminkštės.

5. Viskam pakankamai suminkštėjus, metas suberti išbrinkusį sojų faršą, saulėje džiovintus pomidorus ir garšvas. Pagal poreikį išmaišius ir užbarsčius šviežiai maltų pipirų, viską gerai išmaišyti, uždengti ir troškinti, kol garšvos sušus.

6. Maždaug šiuo momentu makaronai jau turėtų būti išvirę, tad juos reikia nukošti, kad be reikalo nebrinktų vandenyje, ir palikti uždengtus puode, kol padažas bus baigtas.

7. Įmaišyti gautą troškinį-padažą į makaronus, uždengus dar šiek tiek palaikyti. Patiekiant pabarstyti maistinėmis mielėmis (primena parmezaną!). 

P. S. Jei norisi šiek tiek šlapesnio padažo, visada galima naudoti ir šiek tiek pomidorų padažo arba tyrės. Mes nieko panašaus namuose neturėjom, bet buvo velniškai skanu ir taip. 

Skanaus!

Už receptą dėkojame „Mi ir Do virtuvė“.

Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis

„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.