Žuvis alaus tešloje pranoksta lūkesčius: būna minkšta ir sultinga

Šios žuvies skonis pranoksta visus lūkesčius – labai gardi, žuvis iškepa be galo minkšta ir sultinga. O kuomet šalia žuvies yra keptų bulvyčių ir padažo – tiesiog pasaka. 

Žuvis alaus tešloje su keptomis bulvytėmis.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr..
Žuvis alaus tešloje su keptomis bulvytėmis.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr..
Daugiau nuotraukų (1)

„Lithuanian in the USA“

Aug 29, 2019, 11:21 AM, atnaujinta Aug 30, 2023, 3:14 PM

Prie taip iškeptos žuvies labai tinka tartaro padažas iš majonezo, susmulkintų marinuotų agurkų, citrinos sulčių, šviežių arba džiovintų krapų ir juodųjų pipirų.

Taip pat galite patiekti žuvį su citrinos skiltele.

Žuvis alaus tešloje su keptomis bulvytėmis

4 porcijoms reikės:

  • 500 g menkės filė,
  • 175 g miltų,
  • 230 ml šviesaus alaus,
  • pusės citrinos sulčių,
  • 1 arb. š. valgomosios sodos,
  • ¾ arb. š. druskos,
  • 1/3 arb. š. juodųjų pipirų,
  • 6 vidutinio dydžio bulvių,
  • 4 valg. š. miltų (žuviai apvolioti),
  • saulėgrąžų aliejaus žuviai kepti.

Kaip gaminti

175 g miltų sumaišome su kepimo soda, druska ir pipirais. Pamažu supilame alų ir išmaišome. Tešla turi gautis tiršta, tad viso alaus gali ir neprireikti. Tešlą maišome, kol nebelieka gumulėlių. Tuomet supilame pusės citrinos sultis, gerai išmaišome. Paliekame tešlą pastovėti kambario temperatūroje, kol ruošime bulves ir žuvį.

Į lėkštę supilame 4 valg. š. miltų ir apvoliojame žuvies filė. Atidedame į šalį.

Nulupame bulves, supjaustome storais šiaudeliais ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

Keptuvėje ant vidutinės silpnesnės ugnies įkaitiname pakankamai aliejaus kepti bulvėms (aliejus turėtų apsemti bulves). Sudedame pusę ar trečdalį bulvių šiaudelių (priklausomai nuo keptuvės dydžio) ir kepame, kol bulvių vidus suminkštėja, o išorė pasidaro traški (nereikia, kad bulvės apskrustų). Iškepusias bulves sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Po to apibarstome druska pagal skonį.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies. Imame po 1 žuvies file, įmerkiame į tešlą (tešla turi pilnai padengti visą filė gabalėlį) ir dedame į įkaitintą aliejų. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. 

Iškepusią žuvies file dedame ant popierinio rankšluosčio. Taip iškepame visus filė gabalėlius. Žuvį patiekiame su keptomis bulvytėmis ir mėgstamais padažais.

Kepta žuvis ir bulvytės skaniausi iškart iškepti.

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?