Šis gražuolis – mano naujas atradimas. Paruošti vienas juokas, o kaip skanu... Ir svarbiausia – jokios mėsos. Jeigu ir jums kartais pritrūksta idėjų, kur panaudot tuną, drąsiai mėginkit šį receptą.
Keptas sumuštinis su tunu ir avokadu
Reikės:
- 4 riekių forminės duonos;
- 1 skardinės tuno savo sultyse;
- 1/2 avokado;
- jūros druskos;
- juodųjų pipirų;
- 1 pomidoro;
- salotų lapų;
- mocarelos sūrio griežinėlių;
- lydyto sviesto sumuštiniui kepti.
Kaip gaminti
Dubenėlyje sumaišome tuno gabalėlius, trintą avokadą, įberiame šiek tiek druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Ant duonos riekės dedame sūrį, tuną su avokadu, salotos lapą, pomidoro griežinėlius, dar vieną sūro gabalėlį, ir ant viršaus – kitą duonos riekę.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek lydyto sviesto. Dedame sumuštinį, kepame iš vienos pusės lengvai spausdami mentele apie minutę ar šiek tiek ilgiau. Sumuštinį apverčiame, vėl spaudžiame ir pakepame, kol duona apskrus ir sūris lengvai pasilydys.
Sumuštinį perpjauname perpus ir patiekiame karštą.
Sumuštinius galima valgyti ir vėsius, bet karšti gerokai skanesni. Gamindami užtruksite vos keletą minučių, o skonis bus tikrai nepamirštamas.