Prieš kepant viršų galite apibarstyti ruduoju cukrumi. Aš esu tikra cinamono mėgėja, tad jo į tešlą bėriau tikrai daug. Ji tapo karamelinės spalvos. Jei jūs nesate prisiekę cinamono mylėtojai, jo kiekį mažinkite arba išvis neberkite į tešlą.
Iš nurodyto produktų kiekio iškepiau 14 keksiukų.
Keksiukai su obuoliais
Užtruksite 30 min.
Reikės:
- 250 g miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 2 a. š. cinamono;
- 100 g cukraus;
- 2 didelių kiaušinių;
- 130 ml pieno;
- 80 g ištirpinto sviesto;
- 2 obuolių;
- 4 v. š. rudojo cukraus (nebūtina).
Kaip gaminti
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cinamonu. Sviestą išplakame su cukrumi ir kiaušiniais iki purumo. Į masę pakaitomis įmaišome miltus ir pieną.
Obuolius perpjauname per pusę, jei stora odelė – nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome kubeliais. Įmaišome į tešlą.
Tešlą paskirstome keksiukų formelėse. Pripildome jas beveik iki viršaus. Viršų apibarstome ruduoju cukrumi.
Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių, apie 20 minčių.