Purūs ir minkšti keksiukai su obuoliais vos per pusvalandį

Dabar, kai sodai pilni obuolių, skubu pasidalinti su jumis keksiukų su obuoliais receptu. Keksiukai nėra labai saldūs, bet minkšti ir puručiai. 

Keksiukai su obuoliais.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Keksiukai su obuoliais.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Kviečiu į virtuvę“

Sep 7, 2019, 11:15 AM, atnaujinta Sep 19, 2023, 8:30 AM

Prieš kepant viršų galite apibarstyti ruduoju cukrumi. Aš esu tikra cinamono mėgėja, tad jo į tešlą bėriau tikrai daug. Ji tapo karamelinės spalvos. Jei jūs nesate prisiekę cinamono mylėtojai, jo kiekį mažinkite arba išvis neberkite į tešlą. 

Iš nurodyto produktų kiekio iškepiau 14 keksiukų. 

Keksiukai su obuoliais

Užtruksite 30 min.

Reikės:

  • 250 g miltų; 
  • 1 a. š. kepimo miltelių; 
  • 2 a. š. cinamono; 
  • 100 g cukraus; 
  • 2 didelių kiaušinių; 
  • 130 ml pieno; 
  • 80 g ištirpinto sviesto; 
  • 2 obuolių; 
  • 4 v. š. rudojo cukraus (nebūtina).

Kaip gaminti 

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cinamonu. Sviestą išplakame su cukrumi ir kiaušiniais iki purumo. Į masę pakaitomis įmaišome miltus ir pieną. 

Obuolius perpjauname per pusę, jei stora odelė – nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome kubeliais. Įmaišome į tešlą. 

Tešlą paskirstome keksiukų formelėse. Pripildome jas beveik iki viršaus. Viršų apibarstome ruduoju cukrumi. 

Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių, apie 20 minčių.

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.