Dabar prie recepto. Labai paprastas, labai skanus, be jokio acto ir gan greitai paruošiamas. Žinoma, neskaičiuojant pasiruošimo darbų, kurie ir suryja daugiausia laiko.
Vietoje cukinijos galite naudoti moliūgą, bus tikrai labai gardu.
Cukinijų mišrainė žiemai su pomidorais
5,5 l mišrainei pagaminti reikės:
- 3,5 kg išdarinėtų cukinijų;
- 2 kg pomidorų;
- 3 didelių svogūnų;
- 5 didelių česnako skiltelių;
- 5 aitriųjų paprikų (jei norisi aštrumo);
- 100-120 g cukraus;
- 50 ml aliejaus;
- 1 v. š. maltos raudonosios paprikos;
- 2-3 v. š. druskos.
Kaip gaminti
Į didelį puodą supilkite aliejų, sudėkite kubeliais pjaustytus svogūnus, smulkiai pjaustytus česnakus ir pakepkite keletą minučių.
Kai šiek tiek suminkštės, berkite kubeliais pjaustytus pomidorus, cukinijas, aitriąsias paprikas, supilkite cukrų, raudonąją papriką, druską ir viską troškinkite nuo užvirimo apie 30-40 min. Laikas priklausys nuo to, kokio minkštumo norite, kad liktų cukinijos.
Viską sudėkite į iškaitintus ir sausus stiklainius, užsukite dangteliais.
Apverskite dangteliais žemyn, palikite per naktį atvėsti.
Laikykite vėsioje vietoje arba šaldytuve.
Šias troškintas daržoves galite naudoti kaip garnyrą arba dėti į įvairius troškinius, apkepus ir pan.