Trinta moliūgų sriuba su skrudinta šonine: vėsią dieną nėra nieko geriau

Labai paprastai pagaminama, sušildanti ir švelniai saldi sriuba. Nieko nėra geriau už dubenėlį karštos sriubos, kai atvėsta orai. Kadangi sriubą galėčiau valgyti kasdien, itin mėgstu išbandyti vis kitokias, kažkuo paįvairintas. 

Trinta moliūgų sriuba.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Trinta moliūgų sriuba.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Trinta moliūgų sriuba.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Trinta moliūgų sriuba.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lithuanian in the USA“

Sep 30, 2019, 11:14 AM, atnaujinta Sep 29, 2022, 5:15 PM

Gaminti trintas sriubas yra labai smagu ir lengva, nes jos tiesiog negali nepavykti. Mėgstamas daržoves sudedi į puodą, užpili sultiniu arba vandeniu, pagardini prieskoniais ir verdi, kol šios suminkštėja. Tada viską sutrini, pagardini grietinėle ar pienu (jei norisi), sriuba paruošta! 

Trinta moliūgo sriuba

Matavimui naudojama 240 ml stiklinė

6 porcijoms reikės:

  • 1-1,3 kg moliūgo,
  • 2 vidutinio dydžio morkų,
  • 2 vidutinio dydžio bulvių,
  • 1 vidutinio dydžio svogūno,
  • 4 česnako skiltelių,
  • 4 stiklinių vandens,
  • 0,5 stiklinės neriebios grietinėlės,
  • maždaug 80 g šaltai rūkytos šoninės (4 juostelių),
  • 1 saujelės susmulkintų šviežių petražolių,
  • 3,5 arb. š. vištienos arba daržovių sultinio miltelių (arba 1,5-2 kubelių sultinio),
  • 2 žiupsnių juodųjų pipirų,
  • druskos.

Gaminimas

Moliūgą, morkas, bulves ir svogūną nulupame, supjaustome dideliais kubeliais.

Česnako skilteles sutraiškome peiliu ir nulupame.

Į puodą sudedame moliūgą, morkas, bulves, svogūną ir česnaką. Užpilame vandeniu, pagardiname vištienos sultinio milteliais, pipirais, išmaišome ir verdame ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštėja.

Kol sriuba verda, labai smulkiai supjaustome šoninę ir kepame keptuvėje ant aukštesnės vidutinės ugnies, kol šoninė apskrunda ir pasidaro traški. Po to šoninės traškučius išimame iš keptuvės ir atidedame į šalį.

Kai sriuba išverda, daržoves su sultiniu sutriname blenderiu, įmaišome grietinėlę. Paragaujame ar nereikia papildomai druskos. Sriubą supilstome į dubenėlius, užberiame šoninės traškučių ir petražolės. Skanaus!

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.