Paprastai ši sriuba verdama su lapiniu kopūstu (kale), bet vietoj jo naudojau „baby“ špinatus – jie yra mažesni, labai greitai sukrenta, malonaus skonio. Užtenka juos tik nuplauti, nieko nereikia nupjauti. Tiesiog sumečiau į puodą ir jie labai greitai sukrito.
Naudojau konservuotas 'cannellini' rūšies pupeles. Jos yra stambios. Žinoma, tiks bet kokios rūšies baltosios pupelės. Jų papildomai sriuboje neviriau, nes jos ir taip jau paruoštos, minkštos.
Toskanos baltųjų pupelių sriuba
Paruošimo laikas: 8 min., gaminimo laikas: 20 min. Kiekis: 4 porcijos
Reikės:
- 2 pakelių konservuotų baltųjų pupelių, perplautų (460 g pupelių),
- 1 didelės morkos, smulkiai supjaustytos,
- 1 saliero stiebo, smulkiai supjaustyto,
- 2 vid. dydžio bulvių, supjaustytų kubeliais,
- 2 vid. dydžio pomidorų, supjaustytų,
- 1/2 didelio raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyto,
- 2 skiltelių česnako, susmulkinto,
- 65 g „baby“ špinatų,
- 3 1/2 -4 st. daržovių sultinio,
- 2 valg. š. petražolių, susmulkintų,
- 1/2 arbat. š. džiovintų bazilikų,
- 1/2 arbat. š. džiovintų raudonėlių,
- 1/2 arbat. š. džiovintų čiobrelių,
- alyvuogių aliejaus kepimui,
- jūros druskos, juodųjų pipirų,
- kietojo itališko sūrio parmezano, pekorino ar pan.).
Gaminimas
Dideliame puode virš vidutinio karščio įkaitinti aliejų. Suberti svogūną ir jį apkepinti apie 4 min. Suberti česnaką ir jį apkepti apie 30 s.
Suberti pomidorus, morką, salierą. Uždengti puodą ir troškinti apie 4 min.
Supilti sultinį, bulves, bazilikus, raudonėlius, čiobrelius. Sriubą užvirti. Sumažinti temp. iki žemos ir virti apie 8 min. arba kol daržovės bus suminkštėjusios.
Suberti pupeles. Išjungti kaitrą ir palaikyti uždengus dangtį apie keletą minučių.
1/4 sriubos perpilti indą ir sutrinti maisto trintuvu iki vientisos masės. Supilti atgal į puodą.
Suberti špinatus, pagardinti druska, pipirais, įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus ir uždengus puodą palaikyti dar keletą minučių.
Patiekti apibarsčius tarkuotu kietuoju sūriu, valgyti su skrudintu batonu.