Faršu įdaryta žiedinio kopūsto galva: paprasta, kaip dukart du

Orkaitėje keptas žiedinis kopūstas, įdarytas faršu, atrodo įspūdingai, o paruošti šį patiekalą – paprasta, kaip dukart du. 

Orkaitėje kepta faršu įdaryta žiedinio kopūsto galva.<br>123rf nuotr.
Orkaitėje kepta faršu įdaryta žiedinio kopūsto galva.<br>123rf nuotr.
Orkaitėje kepta faršu įdaryta žiedinio kopūsto galva.<br>123rf nuotr.
Orkaitėje kepta faršu įdaryta žiedinio kopūsto galva.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 3, 2019, 3:53 PM, atnaujinta Oct 3, 2023, 10:35 AM

Nepraleisti šio recepto turėtų tie, kurie ieško ko nors naujo šeimos pietums ar nori nustebinti svečią. Taip pat ir tie, kurie pirmenybę atiduoda lengviems patiekalams – žiediniuose kopūstuose, kaip žinia, labai mažai kalorijų, tačiau daug naudingųjų medžiagų. 

Faršu įdarytą keptą žiedinį kopūstą valgykite vieną, bet jei labai norisi bulvių – jos taip pat tiks.

Dalijamės baziniu receptu. Vietoje šoninės galite naudoti kumpelį ar pakeisti ją faršu, mėsos įdarą galite paskaninti bet kokiais prieskoniais ar pagardais – tinka viskas, ką mėgstate jūs. 

Orkaitėje kepta faršu įdaryta žiedinio kopūsto galva

Reikės:

  • didelės žiedinio kopūsto galvos (arba dviejų mažų)
  • 200 g jautienos ir kiaulienos faršo
  • 100 g rūkytos šoninės, supjaustytos kubeliais
  • 1 svogūno, sukapoto
  • 2 v. š. džiūvėsėlių
  • 1 kiaušinio
  • aliejaus
  • 200 ml sultinio
  • 3 v. š. grietinės
  • 100 g kietojo ar fermentinio sūrio
  • druskos
  • pipirų, petražolių ar kitų žalumynų.

Kaip gaminti

Į puodą pilkite vandens, dėkite žiedinį kopūstą, kai užvirs, virkite 7-8 minutes. Kopūstas turi likti kietokas. Nusausinkite ir padėkite į šalį, kol atvės.

Keptuvėje aliejuje apkepkite sukapotą svogūną su šonine, suberkite faršą, išmaišykite ir uždengę dangčiu kaitinkite, kol mėsa iškeps.

Į ataušusią mėsos masę įmuškite kiaušinį, dėkite džiūvėsėlių, smulkiai supjaustytas petražoles, druskos, pipirų, viską išmaišykite.

Ataušusį žiedinį kopūstą apverskite kotu aukštyn, pašalinkite storąją dalį ir tarpus tarp žiedynų pripildykite mėsos faršo.

Žiedinį kopūstą kotu žemyn dėkite į kepimo skardą, supilkite sultinį. Kopūstą aptepkite puse grietinės ir dėkite į 180-190 laipsnių orkaitę.

Kepkite 35-40 minučių, po to ištraukę dar kartą aptepkite likusia grietine, apibarstykite sūriu ir dėkite kepti dar 10 minučių arba kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.