Purūs keksiukai vien iš augalinių produktų

Šių purių keksiukų receptu dalijasi tinklaraštis „Sporto skonis“.

Purūs keksiukai.<br>Nuotr. iš „Sporto skonis“.
Purūs keksiukai.<br>Nuotr. iš „Sporto skonis“.
Daugiau nuotraukų (1)

„AuGalingas pirmadienis“

Oct 14, 2019, 10:22 AM

Reikalingi produktai (iš šio kiekio iškepsite 20 keksiukų) 

Keksiukams:

• 1/2 puodelio veganiško sviesto arba kokosų aliejaus kambario temperatūros

• 1 puodelio cukraus

• 6 šaukštų vandens iš avinžirnių skardinės, vadinamosios akvafabos

• 1 šaukštelio vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto

• 1 puodelio migdolų pieno

• 1 šaukštelio obuolių acto

• 2 puodelių miltų

• 3/4 šaukštelio kepimo miltelių

• 1/4 šaukštelio valgomosios sodos

• 1/4 šaukštelio druskos

• 4 šaukštų spalvotų pabarstukų.

Kremui:

• 1 puodelio veganiško sviesto arba kieto, neskysto kokosų aliejaus

• 2-3 puodelių miltelinio cukraus

• 3 šaukštų migdolų pieno

• 1 šaukštelio vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto

• 2 šaukštų spalvotų pabarstukų

Kaip gaminti

Keksiukai. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir išklojame keksiukų formą keksiukų popierėliais.

Išplakame akvafabą nedideliame inde iki kol susiformuos putos, dedame į šoną.

Puodelį migdolų pieno ir obuolių actą sumaišome ir paliekame pastovėti.

Į didelį puodą dedame sviestą/kokosų aliejų ir cukrų. Trintuvu suplakame iki vientisos kreminės masės.

Į tą patį puodą pilame akvafabą ir vanilinį cukrų. Dar kartą sumaišome iki vientisos masės. Dedame miltus, kepimo miltelius, sodą, druską. Lengvai išmaišome. Pilame migdolų pieno mišinį ir maišome iki švelnios masės. Dedame pabarstukus ir vėl maišome, kol jie pasiskirsto po visą masę.

Į keksiukų formą dedame 1,5 šaukšto keksiukų masės, turi uždengti 2/3 keksiukų popierėlio. 

Kepame 20-23 min. iki kol įsmeigus dantų krapštuką jis lieka sausas. 

Visiškai atvėsiname keksiukus prieš tepdami kremą.

Kremas. Išplakame sviestą/kietą aliejų iki kreminės masės, dedame cukraus pudrą, migdolų pieną ir vanilę. Jei kremas per skystas, dedame dar cukraus, jei per kietas - migdolų pieno.

Jei keksiukai atšalę, tepame kremą ant viršaus ir barstome spalvotais pabarstukais. Prieš patiekiant galima keksiukus laikyti šaldytuve, kad gerai sustingtų kremas.

Skanaus!

Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Sporto skonis“.

Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis

„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.