Traškių žagarėlių receptas: jiems neįmanoma atsispirti

Traškiems žagarėliams neįmanoma atsispirti! Atrodo, tai visiškai paprastas skanumynas, reikalaujantis vos kelių ingredientų, bet skonis toks naminis, jaukus, kad būtų galima suvalgyti visą lėkštę vienu prisėdimu...

Traškūs žagarėliai.<br>„Lithuanian in the USA“.
Traškūs žagarėliai.<br>„Lithuanian in the USA“.
Traškūs žagarėliai.<br>„Lithuanian in the USA“.
Traškūs žagarėliai.<br>„Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lithuanian in the USA“

2019-11-02 12:36, atnaujinta 2023-11-06 12:30

Skaniausi žagarėliai, žinoma, kuomet valgomi iškart – kelias dienas pastovėję pasidaro ne tokie traškūs. 

Jei norisi kiek patobulinti savo žagarėlių piramidę ar kalnelį, apliekite ją ištirpintu šokoladu, apibarstykite šokoladiniais ar spalvotais pabarstukais – taip suviliosite dar daugiau smaližių.

Traškūs žagarėliai

Maždaug 10 porcijų reikalingi produktai (matavimui naudojama 240 ml stiklinė):

  • 2 ¼ stiklinės miltų;
  • 3 kiaušinių;
  • 3 valg. š. grietinės;
  • 1,5 valg. š. cukraus;
  • 0,5 arb. š. vanilinio cukraus;
  • 0,5 arb. š. kepimo miltelių;
  • 2 žiupsnių smulkios druskos;
  • aliejaus (žagarėliams kepti);
  • miltelinio cukraus (apibarstyti).

Kaip gaminti

1. Kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų gerai išplakame elektriniu plakikliu. Tada sudedame grietinę, išplakame.

2. Kitame dubenyje sumaišome 2 stiklines miltų su kepimo milteliais ir druska. Miltus pamažu sudedame į kiaušinių masę ir išplakame. Kai tešla pasidaro tiršta, minkome rankomis. Jei tešla limpa prie rankų, dedame dar miltų (naudojame likusius ¼ stiklinės miltų). Miltų reikėtų dėti tiek, kad tešla nebekibtų prie rankų, bet dar būtų minkoma.

3. Stalviršį pabarstome miltais, imame 1/5 tešlos, iškočiojame itin ploną tešlos lakštą, supjaustome jį 3-4 cm storio juostomis, o juostas supjaustome 10-12 cm ilgio mažesnėmis juostelėmis. Kiekvienos juostelės viduryje padarome pjūvį (~6-7 cm ilgio), tada vieną juostelės galą perkišame per pjūvį ir taip suformuojame visus žagarėlius. Paruoštus kepti žagarėlius dedame ant miltais pabarstytos lentelės ar stalviršio.

4. Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies. Aliejaus reikia tiek, kad žagarėliai galėtų jame plaukioti (iškilti į paviršių).

5. Žagarėlius sudedame į keptuvę (kepame maždaug po 5-6 žagarėlius, priklausomai nuo keptuvės dydžio). Kepame, kol viena pusė įgauna auksinį atspalvį, tada apverčiame ir taip pat iškepame iš kitos pusės. Iškepusius žagarėlius dedame ant lėkštės, išklotos popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalai. Kai žagarėliai atvėsta – perkeliame į serviravimo lėkštę ir apibarstome milteliniu cukrum. Skanaus!

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.