Pastaruoju metu nebežinau ką noriu valgyti: atrodo viskas atsibodę, nebeskanu. Makaronus valgau retokai, tad jų šį kartą ir užsinorėjau. Patiko, kad šis patiekalas ne sausas, vištiena buvo minkšta. Makaronai išvirė al dente – geriau kietesni, nei pervirti. Be to, šį patiekalą valgysiu kelias dienas, todėl makaronai dar spės suminkštėti.
Ant makaronų užpyliau sultinio tiek, kad makaronai būtų vos apsemti. Jeigu išvirus lieka skysčio, galite jo nenupilti, nes makaronai vis tiek jį sugers.
Naudojau nedidelius pievagrybius, todėl juos perpjoviau į dvi dalis. Didesnius galite perpjauti į tris dalis.
Jeigu neturite itališkų prieskonių, naudokite atskirus: raudonėlius, bazilikus, čiobrelius, rozmarinus, česnako miltelius, aitriąsias paprikas. Šiuos prieskonius ir pati naudojau.
Recepte nurodyta naudotį sultinį. Geriausia naudoti naminį sultinį, bet jeigu jo neturite, tiks pirktinis ar ekologiški sultinio kubeliai.
Makaronai su vištiena ir pievagrybiais
Paruošimo laikas – 5 min., gaminimo laikas – 25 min.
4 porcijoms reikės:
- 340 g vištienos krūtinėlės filė, supjaustytos 2 1/2 cm gabaliukais;
- 200 g pievagrybių, perpjautų į 2 ar 3 dalis;
- 300 g makaronų;
- 3 1/2 st. sultinio;
- 2 skiltelių česnako, susmulkinto;
- 2/3 st. neriebios grietinėlės;
- 1 arbat. š. itališkų prieskonių;
- 2/3 st. kietojo sūrio, smulkiai tarkuoto;
- jūros druskos, juodųjų pipirų;
- šviežių petražolių;
- alyvuogių aliejaus kepimui.
Gaminimas
Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vid. aukštos temperatūros. Suberti vištienos gabaliukus, apibarstyti itališkais prieskoniais, druska ir pipirais. Kepti maišant apie 4 min., kol jie nebebus rausvi. Vištieną išimti iš keptuvės.
Į keptuvę įpilti aliejaus. Suberti pievagrybius, česnaką. Kepti maišant apie 4 min.
Suberti makaronus, vištieną, užpilti karštu sultiniu. Uždengti dangtį ir palaukti, kol vanduo užkais. Tada sumažinti kaitrą iki nedidelės ir virti apie 15 min., retkarčiais pamaišant.
Įpilti grietinėlės, apibarstyti sūriu, pagardinti druska, pipirais. Pavirti dar porą minučių.
Apibarstyti petražolėmis.