Lengvas, gaivus, kvapnus ir labai gardus keksas patiks visiems – tiek dideliems, tiek mažiems.
Išsikepkite ir iškvėpinkite namus gardžiausiais aromatais.
Aguoninis citrinų keksas
Reikės:
- 170 g miltų;
- 3 kiaušinių;
- 200 g cukraus;
- 120 g grietinės;
- 70 g sviesto;
- 2 v. š. aguonų;
- 2 citrinų nutarkuotos žievelės;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos.
Glajui reikės:
- 80 g miltelinio cukraus;
- 2 v. š. citrinų sulčių.
Dar reikės sviesto kepimo formai ištepti ir aguonų keksui apibarstyti.
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Pailgą kepimo formą ištepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi.
Kiaušinius su cukrumi gerai išplakite plaktuvu, kol masė bus glotni ir vienalytė. Dėkite grietinę ir vėl suplakite.
Sviestą ištirpinkite, į jį suberkite aguonas ir tarkuotą citrinų žievelę.
Į atskirą dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius, druską ir atsargiai sumaišykite su kiaušinių mase, supilkite sviestą ir išmaišykite.
Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite orkaitėje 50-60 minučių. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Glajui sumaišykite miltelinį cukrų su citrinų sultimis. Apliekite juo keksą dar formoje, vos tik ištrauksite iš orkaitės ir apibarstykite aguonomis. Palikite 30 minučių, tuomet išimkite iš kepimo formos.
Palikite atvėsti kambario temperatūroje.