Šokoladinių sausainių ir karamelės tortas, kurio nereikia kepti

Tai Argentinoje itin populiarus sausainių, karamelizuoto pieno ir kreminio sūrio desertas, vadinamas „Chocotorta“. 

Šokoladinių sausainių ir karamelės tortas „Chocotorta“.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Šokoladinių sausainių ir karamelės tortas „Chocotorta“.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Šokoladinių sausainių ir karamelės tortas „Chocotorta“.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Šokoladinių sausainių ir karamelės tortas „Chocotorta“.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lithuanian in the USA“

2019-11-17 16:55, atnaujinta 2023-11-13 12:37

Paruošti šį tortą galima labai greitai, tereikia kelių ingredientų, o skonis mažai ką skiriasi nuo tų, kuriuos gaminant gaištamos valandų valandos.

Kadangi man nesinorėjo labai drėgno ir kreminio torto, kremą tepiau plonais sluoksniais. Bet jeigu norite daugiau kremo ir mažiau sausainių – tepkite kremą storais sluoksniais. 

Tirpios kavos naudoti taip pat nebūtina, tai tiesiog skonio reikalas. 

Į kremą galite įmaišyti šiek tiek brendžio ar konjako, tačiau jei torto skanaus vaikai, tuomet, be abejo, alkoholio nenaudokite. 

Torto puošimas priklauso visiškai nuo Jūsų, galite tortą palikti ir nepuoštą, arba pasilikite šiek tiek kremo ir prieš patiekiant juo aptepkite torto viršų ir kraštus.

Šokoladinių sausainių ir karamelės tortas „Chocotorta“

Reikės:

  • 400–450 g kakavinių ar šokoladinių sausainių;
  • 400 g sutirštinto saldinto karamelizuoto pieno (kambario temperatūros);
  • 400 g tepamo sūrio „Philadelphia“ (kambario temperatūros);
  • 400 ml šalto pieno;
  • 100 ml karšto vandens;
  • 2 arb. š. tirpios kavos;
  • 100 g juodojo šokolado (papuošimui).

Kaip gaminti 

Karštą vandenį sumaišome su tirpia kava. Paliekame pravėsti.

Viename inde plaktuvu suplakame karamelizuotą pieną ir tepamą sūrį. Plakame, kol nelieka gumulėlių.

Į kitą dubenį supilame pieną, sumaišome su kava.

Formą, kurioje formuosite tortą, išklojame maistine plėvele. Aš naudojau apvalią 24 cm skermens formą, bet puikiai tiks tiek apvali, tiek keturkampė forma. Formos dugną ištepame labai plonu kremo sluoksniu.

Kiekvieną sausainį maždaug 6-10 sekundžių pamerkiame į pieno ir kavos mišinį ir dedame ant formos dugno. Jei reikia, sausainius sulaužykite, kad padengtumėte formos dugną vienu sluoksniu. 

Ant sausainių tepame sluoksnį kremo (storą ar ploną sluoksnį – kaip labiau patinka, aš tepiau plonesnį), tada dedame sausainių sluoksnį, vėl kremo sluoksnį ir taip suformuojame visą tortą. Viršutinis sluoksnis turėtų būti sausainių. Tortą uždengiame maistine plėvele ir paliekame šaldytuve pernakt ar bent 4 valandoms.

Kai tortas sustingsta, nuimame plėvelę, apverčiame torto formą ant lėkštės ir nuimame kitą plėvelę. Jei reikia, išlyginame kraštus.

Šokoladą sutarkuojame, apibarstome torto viršų ir šonus. Skanaus!

Pastaba: jei torto kremo sluoksnius tepsite storiau, tortas bus drėgnesnis.

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.