Vištienos sriuba: tiršta, aromatinga, skani ir naudinga

Ši sriuba pastaruoju metu tapo mano mėgstamiausia. Ji yra lygiai tokia pati, kokią valgydavau vaikystėje (ar bent jau labai panaši). Šios sriubos virimas užtrunka ganėtinai ilgai, bet išties verta, nes jos užteks mažiausiai kelioms dienoms. Pašildyta ji būna tokia pat skani, kaip ir tik ką išvirta.

 Vištienos sriuba.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Vištienos sriuba.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Vištienos sriuba.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Vištienos sriuba.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Vištienos sriuba.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Vištienos sriuba.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Skanauk su Aušra“

Dec 2, 2019, 10:48 AM, atnaujinta Nov 29, 2022, 12:54 PM

Naudojau vištienos ketvirčius. Taip pat tiks ir vištienos šlaunelės ar visas broileris. Išvirusią vištieną galima naudoti ne visą, o dalį pasilikti sumuštiniams, salotoms ar pan.

Iš pradžių išsiviriau sultinį, o tada gaminau sriubą. Sultinio dalį irgi galima pasilikti kitoms sriuboms, troškiniams.

Šią sriubą viriau ant pačios mažiausios temperatūros. Ji vos virė. Tokiu būdu vištienos sultinys tapo prisotintas ir naudingų medžiagų, ir puikaus aromato. Vištiena dar nebuvo pervirusi, o krito nuo kaulo, buvo minkšta ir sultinga.

Vištienos sriuba

Paruošimo laikas – 8 min., gaminimo laikas – 2 val. 

Reikalingi produktai

Sultiniui: 

  • 3 (1 kg) vištienos ketvirčių;
  • 1/2 morkos;
  • 1/2 saliero koto;
  • 1 svogūnas;
  • 3 česnakų skiltelės;
  • 3-4 kvapiųjų pipirų;
  • 2-3 lauro lapų;
  • 3 valg. š. petražolių;
  • jūros druskos;
  • 8-9 st. vandens.

Sriubai:

  • 3 bulvės, supjaustytos kubeliais;
  • 2 vid. dydžio morkos, smulkiai supjaustytos;
  • 1 saliero kotas, smulkiai supjaustytas;
  • 3/4 st. ryžių;
  • 1 arbat. š. sviesto;
  • jūros druskos, juodųjų pipirų;
  • 2 valg. š. petražolių, smulkiai supjaustytų.

Kaip gaminti 

Vištienos ketvirčius sudėti į didelį puodą, užpilti vandeniu. Kai vanduo pradeda virti, jį išpilti ir vėl užpilti apie 8-9 st. vandens (kad apsemtų vištieną).

Sudėti visus sultinio ingredientus. Užkaisti vandenį, tada sumažinti temperatūrą iki minimalios ir virti apie 1 val. 40 min.

Išimti vištieną, atvėsinti. Pašalinti odą, kaulus. Nuimti mėsą nuo kaulų šakute ar rankomis. Ją atidėti į šalį.

Sultinį perkošti per sietelį į švarų puodą. Sudėti visus sriubos ingredientus. Užkaisti sultinį, tada sumažinti iki minimalios kaitros ir virti apie 15 min. ar kol daržovės bus minkštos.

Į virimo pabaigą sudėti vištienos gabaliukus.

Įdėti sviesto, įberti druskos, juodųjų pipirų.

„Skanauk su Aušra“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.