Ruošti šį pagardą mane išmokė Agnė. Vaišino šia silke, kai svečiavausi pas ją.
Taip paruošta silkė man labai patiko ir tapo dažnai ruošiama mano namuose“, – rašo Ingrida, savo receptą pasiūliusi konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“.
Dalijamės jos receptu.
Silkė su grybais ir pupelėmis
Reikalingi produktai:
- 4 silkės filė;
- 500 ml virtų grybų;
- 1 morka;
- 1 svogūnas;
- 1 skardinė konservuotų raudonų pupelių;
- šlakelis aliejaus;
- žiupsnis druskos;
- 2 v. š. pomidorų padažo.
Kaip gaminti
Svogūną ir morką nulupame. Svogūną supjaustome smulkiais gabalėliais, morką sutarkuojame.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Suberiame smulkintas daržoves ir pakepiname, kol šios suminkštės.
Sudedame grybus, pupeles, pomidorų padažą ir pakaitiname dar apie 10 min.
Ragaujame, jei trūksta druskos šiek tiek jos įberiame (tik nepamirškite, kad valgysite su silke). Pagardą paliekame atvėsti.
Silkę supjaustome juostelėmis. Dedame į lėkštę. Šalia dedame grybų ir pupelių padažą.