Silkė su grybais ir pupelėmis: mano pamėgtas, ne kartą išbandytas receptas

„Silkė ir grybai – nepakartojamas duetas. Grybų ir pupelių pagardą silkei dažniausiai ruošiu šaltuoju metų laiku, kai už lango siaučia pūgos ir laukiu Kalėdų. 

Silkė su grybais ir pupelėmis.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Silkė su grybais ir pupelėmis.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Silkė su grybais ir pupelėmis.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Silkė su grybais ir pupelėmis.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 7, 2019, 2:55 PM, atnaujinta Dec 8, 2022, 9:26 AM

Ruošti šį pagardą mane išmokė Agnė. Vaišino šia silke, kai svečiavausi pas ją. 

Taip paruošta silkė man labai patiko ir tapo dažnai ruošiama mano namuose“, – rašo Ingrida, savo receptą pasiūliusi konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“.

Dalijamės jos receptu.

Silkė su grybais ir pupelėmis

Reikalingi produktai:

  • 4 silkės filė;
  • 500 ml virtų grybų;
  • 1 morka;
  • 1 svogūnas;
  • 1 skardinė konservuotų raudonų pupelių;
  • šlakelis aliejaus;
  • žiupsnis druskos;
  • 2 v. š. pomidorų padažo.

Kaip gaminti

Svogūną ir morką nulupame. Svogūną supjaustome smulkiais gabalėliais, morką sutarkuojame. 

Keptuvėje įkaitiname aliejų. Suberiame smulkintas daržoves ir pakepiname, kol šios suminkštės. 

Sudedame grybus, pupeles, pomidorų padažą ir pakaitiname dar apie 10 min. 

Ragaujame, jei trūksta druskos šiek tiek jos įberiame (tik nepamirškite, kad valgysite su silke). Pagardą paliekame atvėsti.

Silkę supjaustome juostelėmis. Dedame į lėkštę. Šalia dedame grybų ir pupelių padažą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.