Keptuvėje kepta anties krūtinėlė: receptas, kuris niekada nenuvilia

Dažnas mūsų neretai prisibijome antienos kaip kažkokios mistinės mėsos, kurią neaišku kaip reikia paruošti. Iš tiesų antieną paruošti visiškai nesunku, priklauso nuo idėjos, kaip ir su kuo ją valgysite.

Keptuvėje kepta anties krūtinėlė.<br>„Skaniai sveikai“ nuotr.
Keptuvėje kepta anties krūtinėlė.<br>„Skaniai sveikai“ nuotr.
Keptuvėje kepta anties krūtinėlė.<br>„Skaniai sveikai“ nuotr.
Keptuvėje kepta anties krūtinėlė.<br>„Skaniai sveikai“ nuotr.
 Kepti ruošiama anties krūtinėlė.<br>„Skaniai sveikai“ nuotr.
 Kepti ruošiama anties krūtinėlė.<br>„Skaniai sveikai“ nuotr.
 Kepti ruošiama anties krūtinėlė.<br>„Skaniai sveikai“ nuotr.
 Kepti ruošiama anties krūtinėlė.<br>„Skaniai sveikai“ nuotr.
Keptuvėje kepta anties krūtinėlė.<br>„Skaniai sveikai“ nuotr.
Keptuvėje kepta anties krūtinėlė.<br>„Skaniai sveikai“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Aušra Petronienė, „Skaniai sveikai“

Dec 8, 2019, 1:52 PM, atnaujinta Dec 8, 2022, 9:24 AM

Šį kartą noriu pasidalinti antienos krūtinėlės kepimo keptuvėje metodu, kuris manęs dar nė karto nenuvylė. Naudojant šį būdą pasišalins visi nereikalingi riebalai, mėsa bus minkšta, sultinga ir aromatinga.

Jeigu mėgstate antieną, ruošiatės šventėms ar svečių sutikimui, būtinai išbandykite šį kepimo metodą. Iškepsit greitai, o antieną galėsite netgi panaudoti įvairiems užkandžiams ar sumuštinukams.

Kur panaudoti antienos filė?

• sumuštiniams ar vieno kąsnio užkandžiams;

• valgyti su įvairiais garnyrais;

• tortilijoms;

• blynelių įdarui;

• salotoms.

Filė kepimas itin paprastas, tereikia žinoti keletą pagrindinių žingsnių.

Reikalingi produktai: 

• 2 anties krūtinėlės filė;

• druska;

• pipirai;

• česnako skiltelės;

• čiobrelių šakelės.

Kaip gaminti

1. Pirmiausia anties krūtinėlės filė nusausiname popieriniais rankšluosčiais ir paguldome ant pjaustymo lentelės odele į viršų. Aštriu peiliu supjaustome odelę nedideliais kvadratėliais, stengdamiesi neįpjauti mėsos.

2. Antieną iš abiejų pusių apibarstome jūros druska ir smulkintais juodaisiais pipirais, sudedame į lėkštę ir padedame į šaldytuvą 3 valandoms neuždengtą. Naudojant šį metodą, druska padės ištraukti riebalus iš mėsos, dėl to iškepsime skanesnę antieną su traškia odele.

3. Antienos filė dedame į vėsią keptuvę odele žemyn – dėl to antiena išskirs riebalus palaipsniui. Kepsime vidutinio stiprumo temperatūroje. Jeigu mėsą dėtumėme į karštą keptuvę, riebalai pilnai neišsiskirtų, susidarytų didelis sluoksnis riebios sunkiai sukramtomos mėsos.

4. Keptuvėje susikaupus riebalams, juos nupilame – vėliau būtinai panaudosime kepant bulves.

5. Kepimo laikas. Daugiausia antieną kepame odele žemyn, iš viso apie 15 minučių, nelygu filė dydis. Į keptuvę sudedame čiobrelio šakeles, česnakų skilteles, apverčiame mėsą ir kepame dar apie 3 minutes.

6. Keptuvę uždengiame ir paliekame mėsą „pailsėti“ 5 minutėms. Perkeliame ant pjaustymo lentelės, supjaustome norimo dydžio griežinėliais ir patiekiame su mėgstamu garnyru ar padažu.

Jeigu mėgstate antieną, ruošiatės šventėms ar svečių sutikimui, būtinai išbandykite šį kepimo metodą. Iškepsit greitai, o antieną galėsite netgi panaudoti įvairiems užkandžiams ar sumuštinukams.

„Skaniai sveikai“

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.