Pasak jos, lašišos karpačas puikiai tiks ir modernesniam Kūčių stalui, ir Kalėdų pusryčiams ar pavakariams, ir Naujųjų sutikimui.
Šią idėją ji pasiūlė konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“.
Dalinamės receptu.
Lašišos karpačas
Reikės:
- šviežios lašišos,
- citrinos,
- druskos,
- pipirų,
- balzaminio acto kremo,
- bazilikų pesto,
- alyvuogių.
Kaip gaminti
Šviežią lašišą įdėkite į šaldiklį ir palaikykite pusvalandį, kol šiek tiek sutvirtės. Aštriu peiliu supjaustykite plonomis juostelėmis ir išdėliokite didelėje lėkštėje (galima paruošti mažesnes lėkštes kiekvienam svečiui atskirai).
Vos vos apibarstykite druska, pipirais, puokškite balzaminio acto kremo juostele (arba dėliokite „taškelius“), taip pat bazilikų pesto. Apdėliokite alyvuogėmis.
Į lėkštę dėkite skiltelėmis supjaustytą citriną. Kiekvienas svečias, įsidėjęs lašišos, ją apšlaksto citrinos sultimis ir skanauja.
„Skanaus ir jums“, – palinkėjo Vaida.