Makaronai su pupelėmis (pasta e fagioli) – tradicinė sriuba, kurią mėgsta italai. Vienuose regionuose ji gaminama skystesnė, kituose – itin tiršta, kone kaip troškinys.
Sriubai gaminti naudojamos pačios įvairiausios daržovės ar žalumynai, tačiau vienintelis dalykas, kas joje nesikeičia – tai pupelės ir makaronai.
Beje, šiai sriubai dažniausiai naudojami nedideli makaronai „ditalini“ – trumpi vamzdeliai, bet jei tokių neturite, naudokite bet kokius mėgstamus.
Pupelės tinka tiek konservuotos, tiek išmirkytos ir išvirtos. Jeigu neturite kažkurių daržovių, drąsiai keiskite kitomis.
Dalijamės tradiciniu receptu. Išsivirkite, pasisotinkite ir sušilkite.
Pupelių sriuba su makaronais (Pasta e fagioli)
Reikalingi produktai:
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 0,5 kg maltos jautienos;
- 3 svogūnai, sukapoti;
- 2 morkos, supjaustytos;
- 3 saliero stiebai, supjaustyti;
- 3 česnako skiltelės, sukapotos;
- 100 ml pomidorų pastos;
- 800 ml konservuotų pomidorų, trintų;
- 800 ml vištienos sultinio;
- džiovintų bazilikų;
- džiovintų raudonėlių;
- džiovintų čiobrelių;
- džiovintų mairūnų;
- druskos ir juodųjų pipirų;
- puodelio smulkių makaronų;
- 2 skardinių virtų skirtingų spalvų pupelių;
- patiekti – tarkuoto kietojo sūrio ir petražolių.
Kaip gaminti
Puode įkaitinkite šaukštą aliejaus, dėkite maltą jautieną ir apkepkite. Nupilkite riebalus ir sudėkite jautieną į dubenėlį.
Įkaitinkite dar vieną šaukštą aliejaus, sudėkite svogūnus, morkas, salierus ir viską pakepinkite maždaug 6 minutes. Sudėkite česnakus, kepkite dar minutę.
Supilkite sultinį, konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, berkite prieskonius, dėkite iškeptą jautieną, pagardinkite druska ir pipirais. Užvirkite, sumažinkite kaitrą ir leiskite lėtai virti apie 15-20 minučių, kol daržovės suminkštės.
Per tą laiką atskirai išvirkite makaronus. Geriau, jeigu jų nepervirsite – nupilkite vandenį likus 1-2 minutėms iki virimo pabaigos.
Į sriubą dėkite išvirtus makaronus ir pupeles, jeigu sriuba per tiršta, praskieskite vandeniu ar sultiniu. Pavirkite minutę, tada išjunkite kaitrą ir suberkite kapotas petražoles.
Patiekdami apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.