Gydytoju dirbantys vyras yra išleidęs ne vieną kulinarijos knygą.
Dalijamės jo pomidorų padažo, tinkančio prie spagečių ar kitų makaronų, receptu.
Štai ką jis rašo apie šį receptą: „Tai mano žmonos mėgstamiausias pomidorų padažas. Jai patinka jo skonis.
Jo pagaminimo sėkmė priklauso nuo to, kokius pomidorus pasirinksite, ir nuo to, kaip gerai išmaišysite padaže česnaką.“
Pomidorų padažas
Reikės (4 porcijoms makaronų):
- 1 skardinės nesmulkintų pomidorų savo sultyse;
- 1/4 puodelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
- 1/2 a. š. aitriųjų paprikų dribsnių;
- 1 v. š. pomidorų tyrės;
- 6 susmulkintų skiltelių česnako;
- 3 v. š. susmulkintų šviežių bazilikų;
- 1 a. š. druskos;
- 1 a. š. cukraus.
Kaip gaminti
Suverskite pomidorus į dubenį ir paspaudykite rankomis, kad išsiskirtų daugiau sulčių.
Įpilkite į didelę keptuvę aliejaus, nustatykite vidutinę kaitrą ir pridėkite aitriųjų paprikų dribsnių, pomidorų padažo bei česnako.
Pakepinkite česnaką 1 minutę ir pridėkite konservuotų pomidorų su visomis jų sultimis, 2 v. š. smulkintų bazilikų, druskos ir cukraus. Užvirkite padažą, sumažinkite kaitrą, uždenkite keptuvę ir troškinkite 10–15 min., kartkartėmis pamaišydami.
Sutrinkite padažą iki piurė konsistencijos. Išsimaišęs česnakas suteiks padažui nuostabų skonį.
Pridėkite paskutinį šaukštą bazilikų prieš sumaišydami padažą su makaronais.