Mėsa, grybais ir perlinėmis kruopomis įdarytos paprikos: sotu, gardu ir paprasta

Mėsa ir perlinėmis kruopomis įdarytos paprikos – puikus namų virtuvės patiekalas – sveikas, nebrangus ir pagal šį receptą nesunkiai pagaminamas. 

Mėsa, grybais ir perlinėmis kruopomis įdarytos paprikos.<br>123rf nuotr.
Mėsa, grybais ir perlinėmis kruopomis įdarytos paprikos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2020, 12:23 PM, atnaujinta Jan 16, 2023, 10:50 AM

Jam paruošti galite naudoti nebūtinai perlines kruopas – puikiai tiks ir po pietų likę ryžiai ar bolivinių balandų sėklos. 

Mėsa ir perlinėmis kruopomis įdarytos paprikos

Reikės: 

  • 1 puodelio virtų perlinių kruopų;
  • 200 g šviežios maltos jautienos;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus; 
  • 50 g pievagrybių; 
  • druskos ir pipirų; 
  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio; 
  • 100 g mocarelos; 
  • 3 saldžiųjų paprikų, perpjautų perpus.

Kaip gaminti 

Virtas perlines kruopas suberkite į dubenį. Ten pat suberkite keptuvėje alyvuogių aliejuje apkeptus druska pagardintus pjaustytus pievagrybius. 

Apkepkite maltą mėsą, pagardinkite druska ir pipirais. Sumaišykite su perlinėmis kruopomis ir pievagrybiais. 

Kitame dubenėlyje sumaišykite tarkuotą kietąjį sūrį su smulkintu mocarelos sūriu ir kapotomis petražolėmis. 

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. 

Kepimo skardą patepkite aliejumi. Išvalytas paprikų puseles apibarstykite druska ir įdarykite kruopų, grybų ir mėsos mase. Išdėliokite skardoje ir dėkite kepti. 

Po 20 minučių apibarstykite paprikas sūriu ir kepkite dar 5-10 minučių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.