Jam paruošti galite naudoti nebūtinai perlines kruopas – puikiai tiks ir po pietų likę ryžiai ar bolivinių balandų sėklos.
Mėsa ir perlinėmis kruopomis įdarytos paprikos
Reikės:
- 1 puodelio virtų perlinių kruopų;
- 200 g šviežios maltos jautienos;
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 50 g pievagrybių;
- druskos ir pipirų;
- 100 g tarkuoto kietojo sūrio;
- 100 g mocarelos;
- 3 saldžiųjų paprikų, perpjautų perpus.
Kaip gaminti
Virtas perlines kruopas suberkite į dubenį. Ten pat suberkite keptuvėje alyvuogių aliejuje apkeptus druska pagardintus pjaustytus pievagrybius.
Apkepkite maltą mėsą, pagardinkite druska ir pipirais. Sumaišykite su perlinėmis kruopomis ir pievagrybiais.
Kitame dubenėlyje sumaišykite tarkuotą kietąjį sūrį su smulkintu mocarelos sūriu ir kapotomis petražolėmis.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Kepimo skardą patepkite aliejumi. Išvalytas paprikų puseles apibarstykite druska ir įdarykite kruopų, grybų ir mėsos mase. Išdėliokite skardoje ir dėkite kepti.
Po 20 minučių apibarstykite paprikas sūriu ir kepkite dar 5-10 minučių.