Makaronai su pievagrybiais ir pomidorais: kai laiko mažai, o norisi skaniai

Šiuo metu visi šneka apie maisto nešvaistymą. Taip, aš tikrai stengiuosi jo nemėtyti, bet yra vienas produktas, su kuriuo neretai pykstuosi. Turiu omeny pievagrybius. Ne kartą yra tekę juos išmesti, nes labai greitai sugenda nespėjus jų panaudoti pagal paskirtį.

Kreminiai makaronai su pievagrybiais ir pomidorais. <br>Nuotr. iš „Skanauk su Aušra“.
Kreminiai makaronai su pievagrybiais ir pomidorais. <br>Nuotr. iš „Skanauk su Aušra“.
Kreminiai makaronai su pievagrybiais ir pomidorais. <br>Nuotr. iš „Skanauk su Aušra“.
Kreminiai makaronai su pievagrybiais ir pomidorais. <br>Nuotr. iš „Skanauk su Aušra“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Skanauk su Aušra“

Feb 10, 2020, 3:08 PM, atnaujinta Feb 6, 2023, 10:52 AM

Kad taip nenutiktų, pievagrybius reikia pirkti visiškai baltus, laikyti šaldytuve, popieriniame maišelyje.

O šis patiekalas yra tikrai paprastas, tinkantis greitiems pietums ar vakarienei.

Vyšniniai pomidorai labai greitai suminkštėja, tad reikia juos labai „saugoti“, kad jie neištyžtų.

Papildomai galima apibarstyti parmezanu ar kokiu veganišku sūriu.

Kreminiai makaronai su pievagrybiais ir pomidorais

Paruošimo laikas – 8 min., gaminimo laikas – 12 min. 

Reikalingi produktai:

  • 250 g „tagliatelle“ makaronų;
  • 300 g pievagrybių, supjaustytų;
  • 200 g vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę;
  • 200 ml neriebios grietinėlės (naudojau sojų);
  • 1/2 st. sultinio (naudokite naminį sultinį, sultinio miltelius ar kubelį;
  • 2 česnako skiltelės, susmulkintos;
  • 1/2 arbat. š. džiovintų bazilikų;
  • 2 valg. š. šviežių citrinos sulčių;
  • sauja petražolių, susmulkintų;
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
  • alyvuogių aliejaus kepti.

Kaip gaminti 

Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje. Jie turi likti apykiečiai (al dente). Nusausinti.

Tuo metu keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutiniškai aukštos temperatūros. Suberti pievagrybius. Juos kepinti retkarčiais pamaišant, kol išgaruos skystis ir jie lengvai paruduos, apie 7-8 min. Užberti žiupsnelį druskos, juodųjų pipirų, bazilikų.

Suberti česnako skilteles. Pakepinti apie 30 sekundžių.

Supilti sultinį, grietinėlę. Uždengti keptuvę ir užkaisti, kad užvirtų.

Tada sumažinti temperatūrą iki mažos. Suberti makaronus, pomidorus, apibarstyti petražolėmis, įlašinti citrinos sulčių, įberti druskos, juodųjų pipirų. Patroškinti keletą minučių.

„Skanauk su Aušra“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.