Šis morkų tortas pavyks net ir nemokantiems kepti

Įsimylėjėlių diena – jau čia pat! Ta proga – receptas Valentino dienai – morkų tortas. Įdomesnis ir kitoks desertas Valentino dienai, nuo kurio tikrai apsals jūsų ir jūsų mylimo žmogaus širdys. 

Morkų tortas Valentino dienai.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Morkų tortas Valentino dienai.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Morkų tortas Valentino dienai.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Morkų tortas Valentino dienai.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Morkų tortas Valentino dienai.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Morkų tortas Valentino dienai.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (3)

„Lithuanian in the USA“

Feb 12, 2020, 1:19 PM, atnaujinta Feb 7, 2022, 9:47 AM

Jei dar niekada nesate gaminę morkų torto – labai siūlau išbandyti, ir pamatysite, kaip nustebinsite patys save. 

Tortas pagaminamas tikrai paprastai, jis pasiseks net ir tiems, kurie nemėgsta gaminti tortų ar yra patyrę nesėkmių juos gaminant. 

Šis receptas visiškai nesudėtingas, tik reikia turėti šiek tiek kantrybės ir sulaukti, kol tortas sustings. 

Rekomenduoju skanauti tortą kitą dieną, nes pernakt visi skoniai „susiderina“.

Morkų tortas Valentino dienai

Matavimui naudojama 250 ml stiklinė

Reikalingi produktai

Biskvitams:

  • 3 kiaušinių
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 190 ml aliejaus
  • 1 stiklinė stambiai tarkuotų morkų
  • 1 stiklinės morkų, supjaustytų didesniais gabalėliais
  • 2 stiklinių miltų
  • 325 ml cukraus
  • 1 arb. š. cinamono
  • ¼ arb. š. malto imbiero
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • ¼ arb. š. malto muskato

Kremui:

  • 250 g „Philadelphia“ sūrio
  • 100 g kambario temperatūros sviesto
  • ~125-150 g cukraus pudros
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus

Kaip gaminti

Įkaitinti orkaitę iki 180 C.

Į smulkintuvą sudėti morkų gabaliukus, supilti aliejų, įmušti kiaušinius ir viską sutrinti – apie pora minučių, kol neliks morkų gabalėlių.

Miltus, kepimo miltelius, prieskonius, vanilinį cukrų ir cukrų sumaišyti, viską persijoti 1 kartą.

Į sumaišytus miltus supilti morkų ir kiaušinių masę, gerai išmaišyti ir galiausiai šaukštu įmaišyti tarkuotas morkas.

26 cm išardomą tortinę ištepti sviestu. Supilti pusę tešlos ir kepti 45 min įkaitintoje orkaitėje. Pabaigoje kepimo patikrinti biskvito centrą mediniu dantų krapštuku – jei ištrauktas krapštukas neaplipęs tešla – galima traukti biskvitą iš orkaitės, jei dar aplipęs – šiek tiek ilgiau pakepti. Kai išimsite biskvitą iš orkaitės – palikite visiškai atvėsti. Visą procesą pakartokite su likusia tešlos dalimi.

Kremui „Philadelphia“ sūrį sumaišome su sviestu, cukraus pudra, vaniliniu cukrumi, kol neliks jokių gumulėlių – plakame apie 10 min. Jei reikia, galima įdėti daugiau cukraus pudros – pagal skonį. Kremą galima dėti į šaldytuvą, jei dar laukiate, kol biskvitai atvės.

Visiškai atvėsus biskvitams lygiai nupjauti jų viršų (kad neliktų kauburėlio). Pirmą biskvitą dėti ant lėkštės, užtepti apie 2/3 kremo, uždėti ant viršaus antrąjį biskvitą – spustelti ir aptepti likusiu kremu viršų. Jei norite, galite aptepti ir kraštus. Puošti kaip patinka!

Tortas skaniausias kitą dieną.

Jei mėgstate labiau kreminius tortus, galite padvigubinti kremo masę.

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.